Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:32 | 05/05/2019

Μια νεα υποδοχή που κατασκεύασε η Lockheed Martin θα επιτρέπει στα μαχητικά F-35 να φέρουν έξι πυραύλους αέρος – αέρος περισσότερους από τους τέσσερις που μεταφέρουν τώρα. Το νέο αυτό σύστημα, που λέγεται Sidekick θα αυξήσει θεαματικά την ισχύ των F-35 στον αέρα.

[custom:google-ads]

Τόσο το F-22 όσο και το F-35 είναι ειδικά σχειασμένα για να μην ανιχνεύονται εύκολα από τα ραντάρ. Αυτό όμως έχει το μειονέκτημα ότι η οποιαδήποτε μετατροπη στο εξωτερικό του αεροσκάφους θα τα καταστήσει ευκολότερα αντιληπτά από τα εχθρικά ραντάρ.

Για αυτό η αμερικανική πολεμική αεροπορία δεν μπορεί να τοποθετήσει πυράυλους ή βόμβες εξωτερικά αλλά εσωτερικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται η αποτελεσματικότητα των αεροσκαφών και ειδικά απέναντι σε Ρωσία και Κίνα που διαθέτουν εξελιγμένα συστήματα εντοπισμού και αεράμυνας.

Ένα από τα γνωστά μειονεκτήματα των F-35 είναι ακριβώς το ότι  μπορεί να φέρει περιορισμένους πυραύλους αέρος αέρος εσωτερικά. Φυσικά, μπορεί να μεταφέρει περισσότερους εξωτερικά αλλά μόνο σε περιπτώσεις στις οποίες δεν υπάρχουν επαρκή συστήματα ραντάρ από τους αντιπάλους. Όπως συνέβη δηλαδή στην πρόσφατη πρώτη επιχείρηση των F-35 στο Ιράκ.

Η Lockheed Martin κατασκεύασε έτσι το Sidekick που μπορεί να ενσωματώσει έναν τρίτο πύραυλο AMRAAM σε κάθε ένα από τα weapon bay του F-35. Έτσι ένα F-35 εξοπλισμένο με το sidekick θα μπορεί να φέρει 6 πυραύλους AMRAAM.

Το sidekick όμως δε θα ενσωματωθεί αμέσως στα αεροσκάφη καθώς θα χρειαστεί να γίνει πρώτα η αναβάθμιση Block 4 που διεξάγεται αυτή τη στιγμή. Μόλις ολοκληρωθεί θα ανοίξει ο δρόμος και για το sidekick όπως αναφέρουν οι κατασκευαστές.

Πηγή: PopularMechanics

www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis