Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:47 | 22/07/2019

Η Βρετανική Βασιλική Πολεμική Αεροπορία και η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποίησαν κοινή εκπαίδευση στα μοντέλα F-35 με σκοπό τη βελτιστοποίηση του χρόνου στις αλλαγές καυσίμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου το πολεμικό προσωπικό της Αμερικανικής 48ης πτέρυγας μάχης της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, είχε την ευκαιρία να εκπαιδεύσει το προσωπικό της Royal Air Force της Βρετανίας κατά τη διάρκεια κοινών ασκήσεων ανεφοδιασμού οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε πολεμική βάση στην Αγγλία στις 18 Ιουλίου 2019.

Οι ασκήσεις ανεφοδιασμού καυσίμων, ή «hot pit training» όπως λέγεται στα αγγλικά, είναι η διαδικασία κατά την οποία το πλήρωμα εδάφους της πολεμικής αεροπορίας ανεφοδιάζει ένα πολεμικό αεροσκάφος ενώ οι κινητήρες του συνεχίζουν να δουλεύουν, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο στο αεροσκάφος να επιστρέψει στον αέρα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

[custom:google-ads]

«Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι μας δόθηκε η ευκαιρία να έρθουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο και να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό εδάφους της RAF», δηλώνει ο Άντονι Λάουντεν, Αμερικανός αξιωματούχος Υπεύθυνος Εφοδιαστικής λειτουργίας. «Αν κάποιο από τα F-35 μας που πετούν στην Ευρώπη χρειαστεί ανεφοδιασμό σε βάση της RAF, έχουμε τώρα την πλήρη εμπιστοσύνη ότι αυτοί οι τύποι ξέρουν τι κάνουν» τόνισε.

Αυτή ήταν η πρώτη κοινή άσκηση των δύο τμημάτων της αεροπορίας αποτελεί το πρώτο βήμα προετοιμασίας μελλοντικών δυνατοτήτων συνεργασίας. Μαζί με τις λειτουργίες γρήγορου ανεφοδιασμού οι Βρετανοί ενημερώθηκαν και για τα πρωτόκολλα ασφάλειας και αντιμετώπισης προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων διαδικασιών έκτακτης διακοπής λειτουργίας και εκκένωσης.

«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε με τα συγκεκριμένα μοντέλα F-35» δήλωσε ο τεχνικός, Τζόσουα Στάφ, της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Βρετανίας. «Οι Αμερικανοί Αεροπορικοί ήταν πολύ επαγγελματίες και μας δίδαξαν ακριβώς ότι χρειαζόμασταν μέσω μιας βήμα-προς-βήμα διαδικασίας.» κατέληξε.

Πηγή: onalert.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Ρωσία θέλει να εξοπλίσει τους στρατιώτες της με βομβαρδιστικά drones

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis