Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 19/08/2018

Για πρώτη φορά δοκίμασαν τα πυροβόλα 25 χιλιοστών οι πιλότοι των stealth μαχητικών F-35A της 4 Μοίρας Μαχητικών της 388ης Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορία των ΗΠΑ.

Στην αεροπορική βάση Hill της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, οι πιλότοι των stealth μαχητικών F-35A της 4 Μοίρας Μαχητικών της 388ης Πτέρυγας Μάχης πραγματοποίησαν την πρώτη δοκιμή τουπυροβόλου 25χιλ του F-35A με πραγματικά πυρά κατά τη διάρκεια άσκησης, και έγιναν η πρώτη επιχειρησιακή μονάδα των ΗΠΑ που δοκίμασε το φονικό όπλο των stealth μαχητικών. Σχηματισμός δύο αεροσκαφών χτύπησε δύο ομάδες επίγειων στόχων κατά την διάρκεια δοκιμών και εκπαδιευτικών ασκήσεων στην Γιούτα των ΗΠΑ στις 13 Αυγούστου. 



Η φόρτωση του πυροβόλου με πυρομαχικά, αλλά και η χρήση του σε συνθήκες μάχης ήταν δύο από τις λίγες δυνατότητες που οι πιλότοι της 388 και 419 Πτέρυγας Μάχης δεν είχαν ακόμη δοκιμάσει. 



Το εσωτερικό πυροβόλο του F-35A επιτρέπει στο αεροσκάφος να διατηρεί τη μυστικότητα εναντίον των αντιπάλων του στον αέρα καθώς και να επιτίθεται με μεγαλύτερη ακρίβεια στους επίγειους στόχους, δίνοντας στους πιλότους μεγαλύτερη τακτική ευελιξία.











Πηγή US Air Force,
onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis