Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:00 | 29/09/2018

Ένα F-35B συνετρίβη την Παρασκευή στην κομητεία Beaufort της Νότιας Καρολίνας, κοντά στο αεροναυτικό σταθμό Marine Corp Beaufort, ένας αμερικανικός στρατιωτικός αξιωματούχος είπε στο CNN.

Ο πιλότος εκτοξεύτηκε με ασφάλεια και είναι υπό ιατρική παρακολούθηση σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης που επικαλείται το CNN  Οι πεζοναύτες επιβεβαίωσαν το περιστατικό αργότερα την Παρασκευή σε δήλωση, λέγοντας ότι ο «πιλότος πέταξε με ασφάλεια από το μονοθέσιο αεροσκάφος και σήμερα αξιολογείται από το ιατρικό προσωπικό."

Η δήλωση έλεγε ότι το αεροσκάφος ανήκε στη μοίρα 501 της επιθετικής αγωνιστικής επιδρομής του ναυτικού που σταθμεύει στο αεροναυτικό σταθμό Beaufort του θαλάσσιου σώματος. "Η αιτία της συντριβής βρίσκεται υπό διερεύνηση", πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι το  F-35B πραγματοποίησε την πρώτη του αεροπορική επιδρομή την Πέμπτη. Το F-35 είναι το πιο ακριβό σύστημα όπλων στην ιστορία και η εξέλιξή του ήταν συγκλονισμένη από πολλαπλές καθυστερήσεις πριν θεωρηθεί έτοιμη για μάχη.

Νωρίτερα την Παρασκευή, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε νέα σύμβαση για την επόμενη παρτίδα αεροσκαφών F-35, λέγοντας ότι ο εργολάβος του αεροσκάφους Lockheed Martin συμφώνησε σε μειωμένη τιμή. Η ανακοινωθείσα τιμή ανά μονάδα για το Marine Corps F-35B ήταν 115,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το F-35B είναι η μόνη έκδοση του αεροσκάφους που μπορεί να προσγειωθεί κάθετα σαν ένα ελικόπτερο. Μπορεί επίσης να απογειωθεί σε πολύ μικρότερο διάστημα από άλλα μαχητικά αεροπλάνα μαχητών. Το νέο συμβόλαιο σημαίνει ότι η τιμή για την παραλλαγή του αεριωθούμενου αεροσκάφους, του F-35A, μειώθηκε για πρώτη φορά κάτω από τα 90 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: onalert.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis