Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:29 | 17/04/2015

Οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή και της ΕΛ.ΑΣ. ήξεραν τα προηγούμενα χρόνια πως η προσέγγιση των μεταναστών και των προσφύγων στις πατρίδες τους, αλλά και όταν απομακρύνονταν από τις εστίες τους για να σωθούν γίνονταν μέσω συνεργατών τους και παράλληλα ομοεθνών των μετέπειτα «πελατών» τους.

Ωστόσο οι εποχές αλλάζουν και γνωρίζοντας πως πολλοί πλέον χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook και Τwitter) για τις επικοινωνίες τους αλλά και για να ενημερωθούν, δημιουργούν σελίδες και λογαριασμούς προκειμένου να προσεγγίσουν αλλοδαπούς που επιθυμούν να ταξιδέψουν μακριά από την πατρίδα τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως έχουν καταργηθεί και οι «ανταποκριτές» των διακινητών σε χώρες από όπου προέρχεται μεγάλος αριθμός μεταναστών.

Ενδεικτικά δημιουργήθηκε στην αραβική γλώσσα (σημειώνεται πως ένας πολύ μεγάλος αριθμός μεταναστών που έχουν ως προορισμό την Ελλάδα μιλάνε την αραβική) «δημόσια ομάδα» στο Facebook, όπου αναφέρεται ότι ασχολείται με τη παράνομη διακίνηση μεταναστών από τη Λιβύη προς την Ιταλία, από την Τουρκία προς την Ελλάδα, από τη Σερβία προς την Ευρώπη και γενικά προς όλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή:thebest.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis