Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:48 | 26/04/2015

Συνομωσία με στόχο τρομοκρατική ενέργεια εντός αμερικανικού εδάφους εξετάζει το FBI. Πρόκειται για σχέδιο ατόμων που ανήκουν στην ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους, όπως ανέφερε το CNN. 

Ομοσπονδιακός αστυνομικός ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί ανέφερε ότι υπάρχει γνωστή απειλή για την διάπραξη επίθεσης στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, το LAX, χωρίς να διευκρινίσει εάν πρόκειται για νέα απειλή.

Το CNN μετέδωσε ότι η έρευνα άρχισε όταν υποκλαπείσες επικοινωνίες και άλλες πληροφορίες οδήγησαν στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας να θεωρήσουν πως το σχέδιο μπορεί να έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

Το δίκτυο ανέφερε επικαλούμενο έναν αξιωματούχο πως το σχέδιο επικεντρώνεται στην Καλιφόρνια και πρόσθεσε ότι έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας στην πολιτεία αυτή.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) των ΗΠΑ, έστειλεκατεπείγοντα σήματα στις υπηρεσίες ασφαλείας οι οποίες είναι αρμόδιες για την ασφάλεια στα αεροδρόμια της Καλιφόρνιας, αν και η απειλή δεν σχετίζεται κατ' ανάγκην με τις αεροπορικές μεταφορές, πρόσθεσε το CNN.

Το δίκτυο πρόσθεσε ότι τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί και σε άλλες αμερικανικές πόλεις, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος του FBI για να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές. Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Τζε Τζόνσον επίσης απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την απειλή κατά του Λος Άντζελες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis