Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:28 | 02/04/2021

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία Naval Group αναμένεται να προχωρήσει στην κατασκευή δύο νέων φρεγατών FDI για τις ανάγκες του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, έπειτα από την επίσκεψη της Γαλλίδας Υπουργού Άμυνας Φλοράνς Παρλύ στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Λοριάν.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, την εντολή έδωσε η Υπηρεσία Αμυντικών Προμηθειών της Γαλλίας και έχει ως στόχο τη ναυπήγηση δύο νέων φρεγατών FDI (Frégate de Défense et d’Intervention) ενώ ακόμα αποκάλυψε και κάποιες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα ανάπτυξής τους.

Ειδικότερα, πρόκειται για τη δεύτερη και την τρίτη φρεγάτα τέτοιου τύπου, στο πλαίσιο ενός εξοπλιστικού προγράμματος που θα περιλαμβάνει πέντε φρεγάτες συνολικά. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει ξεκινήσει η κατασκευή της πρώτης φρεγάτας με την ονομασία «Admiral Ronarc’h», η οποία αναμένεται

Σε ό,τι αφορά τις παραδόσεις των φρεγατών στο γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, η πρώτη  αναμένεται να είναι έτοιμη το 2024, ενώ οι άλλες δύο έχουν προγραμματιστεί για να ενταχθούν στις γαλλικές ναυτικές δυνάμεις το 2025.

Σημειώνεται ότι οι φρεγάτες FDI έχουν μήκος 121 μέτρων και βασίζονται σε μια ψηφιακή αρχιτεκτονική σχεδίαση με «πυρήνα» το επιχειρησιακό σύστημα SETIS 3.0. Μπορούν να διεξάγουν όλων των τύπων επιχειρήσεις και αποστολές, όπως π.χ  αντιαεροπορικό ή ανθυποβρυχιακό πόλεμο, ενώ ακόμα έχουν προηγμένες ικανότητες απέναντι σε ασύμμετρες απειλές και κυβερνοπόλεμο.

Πηγή: Defenseworldonalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis