Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:59 | 21/02/2023

«Ψάξε». Με μια λέξη ο Φιντέλ, ο Τάλως και ο Εκτωρ φεύγουν σφαίρα οσφραίνοντας τον αέρα για ίχνη ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο. Ειδικά εκπαιδευμένα για τη διάσωση ανθρώπων, τα τρία σκυλιά της 2ης ΕΜΑΚ θα ψάξουν κάποιον που βογκάει, είναι τραυματισμένος ή αναίσθητος και θα ειδοποιήσουν με γαυγίσματα τον εκπαιδευτή τους, επιτελώντας ανεκτίμητο έργο.

Εικόνα
1

Τον σημαντικό τους ρόλο αναγνωρίζουν και οι χειριστές τους οι οποίοι τα αντιμετωπίζουν ως μέλη της οικογένειάς τους αφού, τις περισσότερες φορές, τα μεγαλώνουν από κουτάβια και αφού «συνταξιοδοτηθούν», παραμένουν στα σπίτια τους. 

Εικόνα
1
Διαβάστε επίσης

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ βρέθηκε στην έδρα της 2ης ΕΜΑΚ, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, όπου τα σκυλιά εκπαιδεύονται κάθε βδομάδα προκειμένου να είναι έτοιμα, ανά πάσα στιγμή, να επιτελέσουν το δύσκολο έργο τους, όπως ο Τάλως που συμμετείχε στις επιχειρήσεις διάσωσης μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία. Κάθε σκυλί έχει τον περιφραγμένο χώρο του , με το όνομά του απέξω σε ταμπελάκι και ο κάθε χειριστής, αναλαμβάνει την εκπαίδευση. Μέλος της κυνοφιλικής ομάδας έρευνας και διάσωσης είναι ο αρχιπυροσβέστης Ιωάννης Παπαγιαννάκης, ο οποίος ανέλαβε τον Έκτορα, ένα πανύψηλο γεροδεμένο λαμπραντόρ, όταν ήταν ακόμη μια.. χούφτα. Ο Ιωάννης Παπαγιαννάκης μιλάει στην κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Ρεπορτάζ: Νατάσα Καραθάνου/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis