Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:59 | 13/04/2015

«Μπορεί η ρωσική Gazprom να βασίζεται στην Ελλάδα;», διερωτάται σε άρθρο του το Forbes, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας στρέφει την προσοχή του στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Kenneth Rapoza, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να βοηθήσει ώστε η Τουρκία να αντικαταστήσει την Ουκρανία στα σχέδια της ρωσικής Gazprom, μετά το «σύμφωνο συνεργασίας» που υπέγραψε τόσο ο ίδιος όσο και ο υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης στο πρόσφατο ταξίδι τους στη Μόσχα.

Η Ελλάδα θα αποτελέσει έναν ενδιάμεσο σταθμό προκειμένου ο Turkish Stream (ο οποίος αντικαθιστά τον South Stream) να βοηθήσει ρωσικές και τουρκικές ενεργειακές εταιρείες να μεταφέρουν την παραγωγή τους στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον κ. Rapoza η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας είναι «περισσότερο μία συμφωνία real estate με πολιτικές προεκτάσεις και λιγότερο μία επένδυση, με δεδομένη το γεγονός ότι η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν είναι κυρίαρχος παίκτης στην αγορά ενέργειας. Όμως η Ελλάδα μοιάζει να είναι ο κατάλληλος σύμμαχος, καθώς η γεωγραφική της θέση θα βοηθήσει ρωσικές και τουρκικές εταιρείες να μεταφέρουν τα προϊόντα τους στην Ευρώπη».

Πηγή:newmoney.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis