Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:29 | 11/09/2015

Έχοντας ταξινομήσεις 76.124 οχήματα και καταγράφοντας ποσοστιαία αύξηση 56%, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2015 σε όλο τον κόσμο, η Ford Mustang έχει αναδειχθεί σε bestseller στη σπορ κατηγορία. 
Οι πρώτες πωλήσεις αναδεικνύουν σε δημοφιλέστερες εκδόσεις στην Ευρώπη είναι η fastback και cabrio και οι εξωτερικές αποχρώσεις η Race Red και η Magnetic Grey (και οι δύο έχουν το 21% των συνολικών πωλήσεων). Οι Ευρωπαίοι αγοραστές fastback προτιμούν την Race Red (24%) και οι πελάτες cabrio αντίστοιχα την Magnetic Grey (32%).
Οι 3 από τους 4 Ευρωπαίους μέχρι σήμερα επιλέγουν μοντέλα fastback (72%) και οι 2 στους 3 αγοραστές προτίμησαν τον κινητήρα 5.0 lit V8 της Ford που αποδίδει 421 PS (64%). Η προτίμηση των Ευρωπαίων οδηγών στα κιβώτια κατανέμεται σχεδόν ομοιόμορφα, με το 51% να επιλέγει εξατάχυτο μηχανικό και το 49% εξατάχυτο αυτόματο. Ωστόσο, το αυτόματο κιβώτιο αποδεικνύεται πιο δημοφιλές μεταξύ των αγοραστών του 5.0-lit V8 (57%) και μεγαλύτερη προτίμηση στη μηχανική έκδοση δείχνουν οι πελάτες του 2.3 EcoBoost 317 PS (65%).
Η παραγωγή της δεξιοτίμονης (RHD) Mustang θα πραγματοποιείται στο Εργοστάσιο του Flat Rock, Mich., ΗΠΑ, συνεχίζοντας το πρώτο παγκόσμιο λανσάρισμα στην ιστορία του αυτοκινήτου. Έτσι η Ford Mustang θα διατίθεται πλέον σε περισσότερες από 100 αγορές σε όλο τον κόσμο. Με την προσθήκη μιας RHD Mustang στην παγκόσμια προϊοντική γκάμα της Ford, θα μπορεί να εξάγεται σε πάνω από 25 πρόσθετες αγορές σε όλο τον κόσμο, όπως Ηνωμένο Βασίλειο, Ν. Αφρική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ιαπωνία καθώς και Κύπρο, Μάλτα και κάποια από τα νησιά της Καραϊβικής.
Οι πωλήσεις σε ΗΠΑ και Ασία ξεκίνησαν τον περασμένο χειμώνα και οι Mustang έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στις Ευρωπαϊκές αγορές φέτος το καλοκαίρι.
Νέοι αγοραστές οδηγούν την αύξηση πωλήσεων στις ΗΠΑ, κυρίως σε περιοχές όπως η Ν. Καλιφόρνια – η μεγαλύτερη αγορά σπορ αυτοκινήτων της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία παγκόσμιων ταξινομήσεων αυτοκινήτων της IHS– όπου οι λιανικές πωλήσεις Mustang έχουν υπερδιπλασιαστεί φέτος. 
Και ενώ η Mustang κάνει για πρώτη φορά την είσοδό της στην Κινεζική αγορά, είναι ήδη ένα από τα δημοφιλέστερα σπορ μοντέλα της περιοχής, με τις υψηλότερες πωλήσεις να καταγράφονται σε Πεκίνο, Γκουανγκντόγκ και Σαγκάη. 
Σχεδόν 2.000 παραγγελίες Ford Mustang έχουν γίνει στη Μ. Βρετανία από τον Ιανουάριο. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το Νοέμβριο, με διασφαλισμένο έξτρα αριθμό οχημάτων προκειμένου να καλυφθεί η μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ζήτηση. 
Μία ακόμα αγορά RHD που ανυπομονεί για τις Mustang είναι η Αυστραλία, όπου έχουν καταγραφεί σχεδόν 3.000 παραγγελίες. Τετρακόσιες παραγγελίες για RHD εκδόσεις έχουν γίνει στη Ν. Ζηλανδία όπου οι παραδόσεις στους πελάτες ξεκινούν φέτος το φθινόπωρο.

www.skai.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis