Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
kk
18:20 | 23/04/2023

Ένας άνδρας, ο οποίος καταγράφηκε σε βίντεο να χτυπά με ένα μπουκάλι στο κεφάλι μία αστυνομικό της Νέας Υόρκης, είπε σε άλλους αστυνομικούς μετά τη σύλληψη του ότι «του είπε ο Θεός να το κάνει αυτό».

Ο Χοσέ Γκαρσία, 45 ετών, κινηματογραφήθηκε να περπατά πίσω από την ένστολη γυναίκα σε ένα πολυσύχναστο πεζοδρόμιο στο Kingsbridge το απόγευμα της Δευτέρας. Στο βίντεο φάνηκε να τη χτυπά στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Διαβάστε επίσης

Η βιντεοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε στο Twitter της NYC Scoop, δείχνει στη συνέχεια την αστυνομικό και έναν πολίτη να ακινητοποιούν τον ύποπτο που μετά από λίγο συνελήφθη.

Ο Γκαρσία, από το Kingsbridge Heights, συνελήφθη και αντιμετωπίζει πολλές κατηγορίες.

Η τραυματισμένη αστυνομικός - η οποία διενεργούσε ελέγχους σε κατάστημα καπνικών της Νέας Υόρκης όταν δέχθηκε επίθεση - μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο St. Barnabas, όπου νοσηλεύτηκε και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Ο Γκαρσία φέρεται να έχει διαγνωστεί με ψυχική ασθένεια και έχει ιστορικό εγκληματικής συμπεριφοράς.

Το 2014, φέρεται να απείλησε να πυροβολήσει υπαλλήλους σε μια ανώνυμη επιχείρηση αφού σταμάτησε να παίρνει τα φάρμακά του για διπολική διαταραχή και σχιζοφρένεια. Στη συνέχεια, επιτέθηκε σε αστυνομικούς που επενέβησαν στο περιστατικό, φωνάζοντας ότι θα τους σκοτώσει.

Έχει επίσης συλληφθεί τουλάχιστον πέντε φορές στο παρελθόν για εγκλήματα όπως ληστεία και οπλοκατοχή, ανέφεραν πηγές στην Post.

VIDEO: NYPD cop bashed in head with bottle, pummeled by stranger in  unprovoked Bronx attack – New York Daily News

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis