Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
22:49 | 08/11/2023

O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega» και τους δημοσιογράφους, Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη.

 

Διαβάστε επίσης

Μεταξύ άλλων ο κ. Γ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στον τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο δηλώνοντας τα εξής:

Τρέχουν δύο έρευνες που είναι σε εξέλιξη: πρώτον , είναι η εσωτερική της αστυνομίας, όπου η θέση των αστυνομικών είναι ότι δεν είχαν την παραμικρή εμπλοκή και επαφή στον τραυματισμό της 16χρονης και αυτό προκύπτει και από διάφορους άλλους μάρτυρες και από στοιχεία που είχε η δικογραφία και από όσα περιέγραψαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν εμπλακεί στο περιστατικό, που ήταν εκεί. Καμία εμπλοκή στον τραυματισμό της, ίσα-ίσα, φώναξαν το ΕΚΑΒ, ήταν από πάνω της, βοήθησαν στην κατάσταση που την βρήκαν. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη και η έρευνα της Δικαιοσύνης, η εισαγγελική έρευνα, την οποία διέταξε ο Εισαγγελέας, που είμαι βέβαιος ότι θα εξετάσει ενδελεχώς όλα τα στοιχεία που υπάρχουν.

Η κοπέλα εξετάστηκε και από ιατροδικαστή. Η γιατρός κατέθεσε την εκδοχή της κοπέλας. Εμείς λέμε αυτά που μέχρι στιγμής έχουν περιέλθει σε γνώση μας, χωρίς να έχουν αμφισβητηθεί από οποιοδήποτε άλλο υλικό, οπτικό ή μαρτυρία, πλην της εκδοχής που έδωσε η ίδια η κοπέλα.

Από εκεί και πέρα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία. Θέλω να προσθέσω δύο πράγματα. Πρώτον, η βία -όταν έχουμε σκηνικό βίας και εντάσεων- δημιουργεί πάντοτε προβλήματα και δεν μπορεί να είναι πολιτική επιλογή στις Δημοκρατίες.

Δεύτερον, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν συνέβη σε μία ειρηνική διαμαρτυρία. Δέχθηκαν επίθεση οι άνδρες της Αστυνομίας και μάλιστα σκληρή επίθεση. Όταν πήγαν πάνω από τη 16χρονη για να την περιθάλψουν, σύμφωνα με τα οποία μαρτυρούν και τα οποία δεν έχουν αμφισβητηθεί, δέχθηκαν δεύτερη επίθεση από την αντίθετη πλευρά με ξύλα, καδρόνια, μπουκάλια. Δεν ήταν, δηλαδή, μια ειρηνική διαμαρτυρία.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis