Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:56 | 09/11/2023

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97.8 και τους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου μίλησε και για τις αδυναμίες που υφίστανται στον τομέα της αστυνόμευσης. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής:

Διαβάστε επίσης

Η εμφανής αστυνόμευση, και αυτό είναι μια ειλικρινής παραδοχή, πάσχει αρκετά. Υπάρχει μια κατάσταση που δεν είναι ικανοποιητική -δεν είναι η ώρα τώρα να πούμε πότε και πώς σταδιακά φτάσαμε σε αυτή την ιστορία και γιατί- υπάρχουν Αστυνομικά Τμήματα, τα οποία είναι  υποστελεχωμένα εδώ και αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα ούτε οι περιπολίες, ούτε οι παρεμβάσεις και η παρουσία να είναι, όπως θα έπρεπε.

Προσπαθούμε, από την πρώτη στιγμή, με στοχευμένες κινήσεις, εκεί που έχουν παρατηρηθεί και τα περισσότερα προβλήματα να βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση και αυτό που θέλω με ειλικρίνεια να πω είναι ότι επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο -δεν θα αργήσει πολύ- το οποίο με τις δυνάμεις που έχουμε και ενισχύουμε, φέρνοντας ανθρώπους από άλλες Υπηρεσίες για να τους βγάλουμε στο πεδίο και με αναδιάταξη των υπαρκτών Υπηρεσιών να έχουμε πιο εμφανή και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση και σε ό,τι αφορά στους κεντρικούς και σε ό,τι αφορά στους τοπικούς βραχίονες στα Αστυνομικά Τμήματα.

Προφανώς, περιλαμβάνονται και οι πεζές περιπολίες. Δουλεύουμε στο σχέδιο αυτό. Πολύ σύντομα, σταδιακά, θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα, εμφανούς αστυνόμευσης, σε σχέση με αυτή που υπάρχει σήμερα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis