Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Ραγκούσης
21:14 | 12/11/2023

Τη σαφή διαφοροποίησή του από την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη και την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τις διαγραφές εξέφρασε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή ο Γιάννης Ραγκούσης.

      Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η γνώμη και η δική μου είναι απολύτως αρνητική για διαγραφές μέσω δημοψηφίσματος. Είναι ζήτημα αξιακό όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά για το κράτος δικαίου και για την Ευρώπη του διαφωτισμού. Ατομικά δικαιώματα δεν μπαίνουν σε δημοψήφισμα. Δικαιοσύνη δεν αποδίδεται με δημοψηφίσματα. Γι' αυτό καταθέσαμε την τροπολογία, 6 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας».

      Ακολούθως άσκησε κριτική στον πρόεδρο του κόμματος: «Ήρθα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένα εργαστώ για ένα μεγάλο κυβερνητικό κόμμα. Δεν ήρθα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να πάρω μέρος σε έναν εσωκομματικό πόλεμο. Η χθεσινή ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη δεν ήταν ομιλία πρόεδρου μεγάλου και συμπεριληπτικού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ήταν ομιλία μεροληπτική και μονομερής γι' αυτό και ανακριβής, που οδηγεί σε μια διαστρέβλωση του παρελθόντος μας, αλλά και του παρόντος μας. Ήταν ομιλία εκπροσώπου ενός μέρους του κόμματος που βρίσκεται σε εσωκομματικό πόλεμο με ένα άλλο μέρος του κόμματος. Μέρους που όχι μόνο είναι μειοψηφία στην κοινωνία αλλά είναι και μια βασική αιτία που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έγινε μειοψηφία στην κοινωνία, πήγε στο 18% και οδεύει ακόμη χαμηλότερα».

      Συνεχίζοντας αναφέρεται στη μη συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη και στην ανάρτηση που έκανε στο «Χ» στη συνέχεια: «Η εξίσωση των ευθυνών της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ για τη χρεοκοπία, είναι ανιστόρητη, είναι μια θέση όχι του ΣΥΡΙΖΑ -με βάση την πολιτική απόφαση του τελευταίου συνεδρίου- αλλά της ΝΔ και του Πάνου Καμμένου».

      Έκλεισε την ομιλία του με «μία ευχή» όπως ανάφερε: «Είπε ο σύντροφος πρόεδρος ότι είναι άρρωστη η αξιωματική αντιπολίτευση που παρέλαβε. Σωστά. Μόνο που παρέλαβε αξιωματική αντιπολίτευση. Έστω και άρρωστη. Εύχομαι λοιπόν, όταν έρθει η ώρα να μην παραδώσει μία πρώην αξιωματική αντιπολίτευση. Μονοψήφια και πολιτικά νεκρή αντί για απλώς άρρωστη».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis