Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΣΥΡΙΖΑ
20:14 | 18/11/2023

Κοινή Δήλωση του Τομεάρχη Δικαιοσύνης και Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννη Σαρακιώτη και του Ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ / The Left και μέλους της Επιτροπής Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE), Κώστα Αρβανίτη για τον θάνατο 17χρονου Ρομά από αστυνομικά πυρά:

Τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας εναντίον Ρομά, τα οποία φθάνουν έως την εν ψυχρώ δολοφονία νέων ή ακόμη και ανήλικων συνανθρώπων μας, προκαλούν βαθύτατο προβληματισμό για το επίπεδο λειτουργίας του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης

Είναι αδιανόητο, σε μια ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα, ο νόμος να επιβάλλεται επιλεκτικά και να υπάρχουν στην Ελλάδα πολίτες Β` κατηγορίας.

Οι καταγγελίες της οικογένειας του 17χρονου Χρήστου Μιχαλόπουλου, ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού στη Βοιωτία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Δεν έρχονται στο κενό, αλλά σ’ ένα πλαίσιο ολοένα διογκούμενης ανασφάλειας του πολίτη, με την αστυνομική βία να σημειώνει συνεχώς ιστορικά υψηλά.

Ο 17χρονος Χρήστος Μιχαλόπουλος είναι το τελευταίο σε μια μακριά σειρά από θύματα, μετά από περιπτώσεις όπως τις πλέον πρόσφατες του Σαμπάνη και του Φραγκούλη. Και βεβαίως, η πάγια έλλειψη λογοδοσίας της ΕΛΑΣ είναι καλά τεκμηριωμένη από την Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη.

Στη Δημοκρατία, σε κάθε πολιτισμένη χώρα, σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ, ο νόμος δεν μπορεί να αποδίδεται ad hoc στο πεζοδρόμιο, από αστυνομικούς, χωρίς λογοδοσία. Η Ελλάδα δεν είναι Far West.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis