Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
police112
19:38 | 17/10/2023

Ακολουθεί απόσπασμα από τη συνέντευξη του Προέδρου της Ένωσής Αστυνομικών Δυτικής Αττικής στον τηλεοπτικό σταθμό “Action 24” και στην εκπομπή «Action ΤΩΡΑ».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Γιώργος Σταματάκης αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν την επικαιρότητα στο Ζεφύρι αναφέροντας ότι αποτελεί κράτος εν κράτει, την υποστελέχωση των Υπηρεσιών και δη των Τμημάτων Ασφαλείας και Τάξης, τη διάθεση των ομάδων ΟΠΚΕ εκτός Δυτικής Αττικής καθώς και τις εξαγγελείες του κ. Πρωθυπουργού για αποδέσμευση αστυνομικών από τις Υπηρεσίες των Επισήμων προς ενίσχυση των Υπηρεσιών πρώτης γραμμής. 

Διαβάστε επίσης

 

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκαν:

Δημοσιογράφος: Τελικά είναι άβατο το Ζεφύρι ακόμα και για την Αστυνομία;  

Σταματάκης: Το Ζεφύρι είναι άβατο, είναι κράτος εν κράτει και δυστύχώς, όσο έχετε κουραστεί να το λέτε ότι είναι ¨Φαρ Ουέστ¨, άλλο τόσο έχουμε κουραστεί και μείς να το λέμε και οι συνάδελφοι μου που δουλεύουν σε αυτές τις περιοχές και δεν ενδιαφέρεται και κανένας!

Δημοσιογράφος: Υπάρχουν οι νόμοι που πρέπει να σέβεται οι οποιοσδήποτε.

Σταματάκης:  «Οι νόμοι είναι ενιαίοι για όλους και πρέπει να εφαρμόζονται παντού αλλά για να εφαρμοστούν οι νόμοι θα πρέπει να υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι θα τους εφαρμόσουν και στις συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν υπάρχουν. Οι Υπηρεσίες της Δυτικής Αττικής όχι απλά είναι υποστελεχωμένες, τα Τμήματα Ασφαλείας είναι στα όρια του κλεισίματος!»

Δημοσιογράφος: Γιατί συμβαίνει αυτό κύριε Σταματάκη, είναι άλλη χώρα η Δυτική Αττική;

Σταματάκης: Βέβαια είναι άλλη χώρα γιατί στη Δυτική Αττική δεν διαβιούν ούτε εφοπλιστές, ούτε βιομήχανοι, ούτε το κεφάλαιο της χώρας. Διαβιεί ο απλός πολίτης, ο απλός κόσμος του μεροκάματου ο οποίος ποσώς ενδιαφέρει τους κυβερνώντες αυτού του τόπου και αυτό είναι διαχρονικό, δεν είναι τώρα, αλλά εδώ πέρα εφαρμόζεται το «Όπου φτωχός και η μοίρα του»!

Δημοσιογράφος: Το θέμα δεν είναι το αν υπάρχουν χρήματα ή αν είσαι κάποιος ή δεν είσαι, εδώ έχουμε ένα γεγονός το οποίο πρέπει να αντιμετωπίζεται όπου και αν γίνεται.

Σταματάκης: Το τί πρέπει να γίνεται φυσιολογικά το γνωρίζουμε όλοι, το θέμα είναι το τί γίνεται. Αυτή τη στιγμή η μισή Ελληνική Αστυνομία φυλάει τους «επισήμους» και στόχους και ευπατρίδες του τόπου και ο υπόλοιπος λαός είναι αφημένος στη μοίρα του και δεν ξέρει τί του ξημερώνει.

Δημοσιογράφος: Έχει συλληφθεί ο άνθρωπος που σκότωσε το παιδί; Τον ξέρουν όλοι.

Σταματάκης: Ο άνθρωπος που σκότωσε το παιδί δεν έχει συλληφθεί αυτή τη στιγμή αλλά πριν δύο μήνες ο συγκεκριμένος άνθρωπος συνελήφθη από αστυνομικούς για παράνομη οπλοφορία, είχε πάνω του πιστόλι που είχε κλαπεί από αστυνομικό, πήγε κανονικά στο δικαστήριο και αφέθηκε ελεύθερος και πριν δύο μέρες σκότωσε το παιδί. Με όλες αυτές τις ελλείψεις που έχει η Αστυνομία, με όλο αυτό το έλλειμα σε ανθρώπινο δυναμικό, οι συνάδελφοί μου υπερβάλλουν εαυτόν και κάνουν το καθήκον τους και από τη μία πόρτα τους φέρνουμε, από την άλλη βγαίνουν, αυτό δεν το έχετε ακούσει ποτέ;

Όταν είχε γίνει το περιστατικό με τον Μάριο το οποίο θα ξεχαστεί γιατί το θαύμα στην Ελλάδα κρατάει τρεις μέρες, αυτός που δεν το ξεχνάει είναι οι γονείς που τον χάσανε. Τότε λοιπόν υποτίθεται ότι φτιάξαμε ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής και από τις τέσσερις ομάδες ΟΠΚΕ που πρέπει να περιπολούν στη βάρδια, περιπολούν μία έως δύο το ανώτερο γιατί οι άλλες δύο στέλνονται να φυλάξουν τους επισήμους, τους στόχους, τους Υπουργούς και τους Πρωθυπουργούς.

Τα Τμήματα Ασφαλείας ψυχοραγούν εδώ και έξι – εφτά χρόνια, εξήγγειλε ο κύριος Πρωθυπουργός ότι 2.500 αστυνομικοί θα αποδεσμευτούν από τη φύλαξη των επισήμων και θα έρθουν στις μάχιμες Υπηρεσίες, Τμήματα Ασφαλείας και Τμήματα Τάξης. Στα Τμήματα Ασφαλείας Δυτικής από την ημέρα που εξαγγέλθηκε αυτό το μέτρο μέχρι και σήμερα έχουν έρθει 8 άτομα και έχουν φύγει 6.

Δημοσιογράφος: Κύριε Σταματάκη αφού είναι γνωστός αυτός ο άνθρωπος γιατί δεν έχει συλληφθεί ακόμα, εξακολουθούν να γίνονται επιχειρήσεις στους καταυλισμούς;

Σταματάκης: Γιατί διαφεύγει, γιατί κρύβεται αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον βρούμε όπως τους έχουμε βρει όλους. Εννοείται ότι εξακολουθούν να γίνονται επιχειρήσεις στον καταυλισμό αλλά αυτός ο άνθρωπος αυτή τη στιγμή που μιλάμε μπορεί να είναι σε καταυλισμό στον Βόλο, στη Λαμία, μπορεί να είναι οπουδήποτε και να κρύβεται αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον βρούμε. Το θέμα είναι ότι αυτό το πράγμα θα επαναληφθεί  όπως έχει γίνει και στο παρελθόν και συνεχίζει και γίνεται όσο οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της περιοχής είναι άδειες.  Αν δεν ενισχυθούν οι Υπηρεσίες και αν δεν έρθουν αστυνομικοί στη Δυτική Αττική, αυτά τα πράγματα θα είναι καθημερινά είτε το θέλουμε είτε όχι.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis