Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
20:44 | 21/09/2023

«Θα πρέπει κάποτε να ζήσετε στον πραγματικό κόσμο» ανέφερε o υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών 'Αδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας την τοποθέτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την «για την ενίσχυση της εργασίας - Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1152 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 - Απλοποίηση ψηφιακών διαδικασιών και ενίσχυση της Κάρτας Εργασίας - Αναβάθμιση της επιχειρησιακής λειτουργίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Επιθεώρησης Εργασίας» στην Ολομέλεια.

Ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας, στις επικρίσεις του κ. Φάμελλου για ανεπάρκεια και την αποτυχία της Κυβέρνησης στην διαχείριση της κακοκαιρίας στην Θεσσαλία λέγοντας πως «εσείς ήσασταν Κυβέρνηση όταν έγινε η πλημμύρα στην Μάνδρα και έχασαν τη ζωή τους 24 άνθρωποι για μια βροχόπτωση που διήρκησε περίπου τρείς ώρες. Και συγκρίνετε αυτό το φαινόμενο με τον τυφώνα Daniel που όλοι οι επιστήμονες το χαρακτήρισαν σαν το μεγαλύτερο φαινόμενο στη Μεσόγειο;» Επισήμανε στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι «όλοι οι επιστήμονες έχουν αναφέρει ότι τον Daniel δεν θα μπορούσε να τον συγκρατήσει κανένα αντιπλημμυρικό έργο» και πρόσθεσε «πως και ο λαϊκισμός έχει τα όριά του, όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτό που έγινε στην Ελλάδα τις περασμένες εβδομάδες είναι μοναδικό φαινόμενο την ιστορία και δεν έχει ξαναγίνει ποτέ».

Διαβάστε επίσης

Σχολιάζοντας τις αναφορές του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «όταν ήμουν Υπουργός Ανάπτυξης, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ είχε βγάλει ανακοίνωση ότι κάποια σούπερ μάρκετ είχαν βάλει αντικλεπτικά σε διάφορα προϊόντα», αλλά σήμερα είπε «βλέπω σε κάποια site ότι στην σοσιαλιστική Ισπανία έχουν τοποθετηθεί αντικλεπτικά στο ελαιόλαδο σε όλα τα σούπερ μάρκετ» και είπε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχετε καταλάβει ότι η ακρίβεια και ο πληθωρισμός είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και ότι δεν μπορείτε να εμφανίζεστε ότι έχετε μαγική λύση και θα εξαφανίσετε τον πληθωρισμό όπως εμφανίστηκε ο Κασσελάκης και σας πήρε το κόμμα σε τρείς βδομάδες»

Ο κ. Γεωργιάδης, επισήμανε ότι ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε πολύ λίγο στο νομοσχέδιο. Επανέλαβε ότι η απεργία απέτυχε και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει πως θα πρέπει να ζήσει στον πραγματικό κόσμο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, απάντησε στον υπουργό σχετικά τις φυσικές καταστροφές ότι «υπήρξε μία τομή στο πως πολιτικοποιήθηκε η συζήτηση για τις φυσικές καταστροφές. Θυμάμαι και ξέρω πάρα πολύ καλά ότι στη μεγάλη πυρκαγιά στη Ζαχάρω, καμία πολιτική δύναμη δεν είχε σκυλεύσει αυτή τη τραγωδία. Με εξαίρεση τον ΛΑΟΣ και τον 'Αδωνη Γεωργιάδη. Η μεθοδολογία 'Αδωνη Γεωργιάδη τότε ως ΛΑΟΣ μετά έγινε μεθοδολογία ΝΔ. Και έτσι πορευτήκαμε σε μεγάλες εθνικές τραγωδίες από φυσικές καταστροφές». Για τις πλημμύρες στην Μάνδρα, ο κ. Ηλιόπουλος είπε πως "δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση ούτε από το Αστεροσκοπείο ούτε από κανέναν άλλο» ενώ για τον Daniel είχατε πρόβλεψη από την Κυριακή από το Αστεροσκοπείο για πάνω από 70 και 80 τόνους νερό ανά στρέμμα».

Σχετικά με τον πληθωρισμό, ο κ. Ηλιόπουλος τον χαρακτήρισε ως « πληθωρισμό της απληστίας , πληθωρισμός που η Κυβέρνηση τον τροφοδοτεί με το να επιδοτεί την αισχροκέρδεια και αυτό κάνατε και στην ενέργεια και σε άλλα πεδία, και να ιδιωτικοποιείται τη ΔΕΗ». Σημείωσε στον υπουργό ότι «δεν αναγκάζεται ο κόσμος γενικά και αόριστα να κάνει δυο και τρεις δουλειές. Έχετε οδηγήσει τον κόσμο να κάνει δύο και τρείς δουλειές».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis