Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
23:14 | 19/08/2023

Ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης:

Με αφορμή το δυσάρεστο γεγονός της απώλειας ενός νεαρού οπαδού, η μάστιγα της τυφλής και εγκληματικής οπαδικης βίας έκανε την εμφάνιση του για ακόμη μια φορά στη χώρα μας, μεγαλώνοντας τον κατάλογο των νεκρών οπαδών, μετά το πρόσφατο περιστατικό της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης

Από τον Φεβρουάριο του 2022 μέχρι και σήμερα η Πολιτεία δεν νομοθέτησε και δεν έλαβε δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικης βίας, προκειμένου να αποφευχθεί η τελευταία αιματηρή συμπλοκή, παρακολουθώντας τα γεγονότα ως θεατής. Συνασθαινόμενη όμως τις ευθύνες της συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη, στην οποία παραβρέθηκε ο κύριος Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της UEFA και εκπρόσωποι των τεσσάρων "μεγάλων" ομάδων της Super League.

Οι προσδοκίες της σύσκεψης αυτής τεράστιες, αλλά οι αποφάσεις τους δυστυχώς κατώτερες των περιστάσεων, καθώς για ακόμη μια φορά οι όποιες ευθύνες μετακυλιονται με τελικό αποδέκτη την Ελληνική αστυνομία, η οποία καλείται για ακόμη μια φορά να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά και να αποτελέσει τον εύκολο αποδιοπομπαίο τράγο σε τυχόν μελλοντικά επεισόδια.

Ένα πάρεργο που μας πήρε χρόνια να αποτινάξουμε από πάνω μας, και αυτό όχι συνολικά, έρχεται να προστεθεί ξανά, με τις ΠΑΕ να τρίβουν τα χέρια τους, καθώς αντί να θέσουν τους εαυτούς τους προ των ευθυνών τους, απέκτησαν πάλι δωρεάν σεκιουριταδες και φυσικά τους φταίχτες, όταν η κατάσταση ξεφεύγει.

Όλα αυτά φυσικά εις βάρος του αισθήματος ασφάλειας του απλού πολίτη αυτής της χώρας, που θα στερηθεί και πάλι των περιπολιών στην γειτονιά του, μιας και εκατοντάδες αστυνομικοί θα λαμβάνουν μέτρα σε γήπεδα. Κύριοι οι εποχές απαιτουν ενέργειες, δράσεις και όχι αποφάσεις που γυρίζουν την χώρα χρόνια πίσω.

Οι ευθύνες θα πρέπει να βαρύνουν τις ΠΑΕ, οι οποίες στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Οι αστυνομικοί είναι για τους πολίτες και όχι για τις ιδιωτικές εταιρείες, η ασφάλεια θα πρέπει να αποτελεί αγαθό για όλους και όχι για λίγους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος

Ο ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΡΟΣΙΔΗΣ Παναγιώτης

 

 

 

 

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis