Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:13 | 24/12/2018

Εάν θέλετε ένα GLOCK 9mm, αλλά δεν θέλετε ένα που είναι πολύ μικρό (όπως το G26 ή G43) ούτε πολύ μεγάλο (όπως το G34) τότε τα GLOCK 17 και GLOCK 19 είναι οι διαθέσιμες επιλογές σας. Οπότε εάν αναρωτιέστε ποιο από τα δυο να αγοράσετε, η απάντηση είναι απλή: αγοράστε μια beretta :P

Φυσικά αστειεύομαι! Ούτως ή άλλως, καθώς και τα δύο GLOCK είναι εξαιρετικά πιστόλια, αλλά μπορεί μια περίπτωση χρήσης να ταιριάζει περισσότερο στο ένα ή στο άλλο. Τόσο το G17 όσο και το G19 είναι άριστα όπλα γενικού σκοπού με τα μπορείτε να κάνετε σουρωτήρι τους χάρτινους στόχους με χαρακτηριστική ευκολία.

Το GLOCK 17 - το αγαπημένο των υπηρεσιών επιβολής του νόμου - είναι περισσότερο σαν ένα πιστόλι υπηρεσίας πλήρους μεγέθους. Το GLOCK 19 από την άλλη προσπαθεί να πιάσει την χρυσή τομή. Αρκετά μεγάλο για να κάνει ό, τι κάνει ένα πιστόλι υπηρεσίας, αλλά αρκετά μικρό και ελαφρύ για κρυφή οπλοφορία.

Τα 17, φυσικά, κατασκευάστηκαν εξαρχής για να χρησιμεύσουν ως πιστόλι υπηρεσίας ενώ το GLOCK 19, το μικρότερο μοντέλο, σχεδιάστηκε αντίστοιχα για χρήση από αστυνομικούς με πολιτικά.

[custom:google-ads]

Το GLOCK 17 έχει μήκος κάννης 11,4 εκατοστά και απόσταση σκοπευτικών περίπου 16,5 εκατοστά. Το GLOCK 19, από την άλλη, έχει μικρότερο μήκος κάννης 10,2 εκατοστά και απόσταση σκοπευτικών περίπου 15,2 εκατοστά. Το συνολικό ύψος του GLOCK 17 είναι κάτι λιγότερο από 14 εκατοστά συμπεριλαμβανομένου του γεμιστήρα, ενώ το GLOCK 19 είναι ακριβώς 12,7 εκατοστά συμπεριλαμβανομένου του γεμιστήρα.

Το GLOCK 19 θεωρείται οριακά βολικότερο για άτομα με μικρότερα χέρια. Η απόσταση σκανδάλης (η απόσταση από το πίσω μέρος της λαβής του πιστολιού στην εμπρόσθια όψη της σκανδάλης) είναι μόνο 0,8 χιλιοστά μεγαλύτερη στο GLOCK 17 από ότι στο GLOCK 19.

Η τυπική χωρητικότητα του γεμιστήρα είναι 15 σφαίρες των 9 χιλιοστών στο GLOCK 19 και 17 στο GLOCK 17 (Fan fact: Η χωρητικότητα του γεμιστήρα δεν είναι πραγματικά ο λόγος για τον οποίο ο Gaston Glock ονόμασε το όπλο το 17. Το δεκαεπτά είναι στην πραγματικότητα ο αριθμός των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που κατέχει η GLOCK. Κάθε νέο μοντέλο αντιστοιχίζεται με τον αριθμό των ευρεσιτεχνιών που κατέχει η Glock εκείνη την στιγμή, γι 'αυτό πχ και το GLOCK 45 είναι το GLOCK 45, παρόλο που δεν είναι διαμετρήματος.45 ACP.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έφτασαν οι πρώτες 1000 νέες ατζέντες της Άμεσης Δράσης του 2019



Οπότε... ποιο να προτιμήσω; Εξαρτάται εν μέρει από αυτό που θέλετε να κάνετε.

Το GLOCK 19 είναι λίγο τα κάνω όλα και συμφέρω. Είναι εξαιρετικό στο σκοπευτήριο, καθώς είναι αρκετά ακριβές παρά τη κοντύτερη κάννη σε σύγκριση με το GLOCK 17. Είναι ένα καλό όπλο άμυνας και άδειο ζυγίζει μόλις 600 γραμμάρια για τα μοντέλα Gen 3 και Gen 4 ή 610 για το Gen 5). Αποτελεί, τέλος, μια καλή επιλογή για κεκαλυμμένη οπλοφορία.

Από την άλλη, η μεγαλύτερη χωρητικότητα του G17 είναι ταιριάζει καλύτερα στο ρόλο του αμυντικού πιστολιού υπηρεσίας, καθώς οι διαστάσεις του είναι αρκετές μεγάλες για κρυφή μεταφορά.

[custom:google-ads]

Είναι, ωστόσο, αδιαμφησβήτητα ένα από τα καλύτερα όπλα αυτοπροστασίας που διατίθενται, γι΄ αυτό αποτελεί και την πιο δημοφιλή επιλογή αστυνομικών υπηρεσιών για εμφανή οπλοφορία. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι η κρυφή μεταφορά είναι αδύνατη. Στην τελική υπάρχουν τρελοί εκεί έξω που κουβαλάνε ολόκληρα κανόνια τύπου 1911 στην ζώνη του παντελονιού.

Τέλος οι τιμές και για τα δυο κυμαίνονται στα ίδια περίπου επίπεδα οπότε η επιλογή βασίζεται εξ ολοκλήρου στην χρήση για την οποία προορίζονται.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis