Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:29 | 05/01/2015

345 εκατομμύρα αιτήματα για τη διαγραφή ισάριθμων link προς "πειρατικό" περιεχόμενο, έλαβε η Google από τους νόμιμους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων μέσα στο 2014, σύμφωνα με τις εκθέσεις διαφάνειάς της, που συγκέντρωσε το TorrentFreak. Αριθμός που, όπως αναφέρει το site, αποτελεί το μεγαλύτερο όλων των εποχών και είναι αυξημένος κατά 75% σε σχέση με πέρυσι.

Στο στόχαστρο των νoμίμων κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων μουσικής, ταινιών και λοιπού περιεχομένου, μπήκαν τα site διαμοιρασμού αρχείων 4shared.com, Rapidgator.com και Uploaded.net που το καθένα τους συγκέντρωσε πάνω από 5 εκατομμύρια αιτήματα για διαγραφή συνδέσμων της Google προς αυτά.

Ενδεικτικά, πίσω από το μεγαλύτερο αριθμό αιτημάτων προς την Google για την απαλοιφή συνδέσμων προς "πειρατικά" links, βρίσκεται o Όμιλος BPI, που εκπροσωπεί το σύνολο σχεδόν της Βρετανικής Μουσικής βιομηχανίας, με πάνω από 60 εκατομμύρια αιτήματα μέσα στο 2014.

Η Google, παρόλο που δεν ικανοποίησε το σύνολο των 345.169.134 αιτημάτων που δέχτηκε, άλλαξε τον αλγόριθμό της ώστε να "κρύβει" τα πειρατικά αποτελέσματα σε βάθος των σελίδων της.

Πηγή: www.lifo.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis