Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
15:36 | 05/12/2023

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η -  Θέμα: «Γύρισαν πλάτη» στον πρόεδρο Π.Ο.ΑΞΙ.Α., εκλεγμένοι αντιπρόσωποι.

Το διήμερο 6 & 7 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας το 33ο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.). Με ιδιαίτερη θλίψη και απογοήτευση γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη «αποτυχημένου» συνεδρίου -του δεύτερου κατά σειρά, υπό τον ίδιο πρόεδρο- κύριο χαρακτηριστικό του οποίου αποτέλεσε η υποτονικότητα, η εσωστρέφεια και η αδιαφορία. Εκκωφαντική η απουσία της μαζικότητας και του ενθουσιασμού που θα άρμοζε σε ένα τέτοιο γεγονός, που αποτελεί το μοναδικό καθ’ έτος, όπου οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι δύνανται, δια ζώσης, να συμμετέχουν και το οποίο θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται από πανηγυρικό ύφος, εξωστρέφεια και ενότητα.

Διαβάστε επίσης

  Στο εν λόγω συνέδριο, αποδείχτηκε περίτρανα ότι «γύρισαν την πλάτη τους» στην Π.Ο.ΑΞΙ.Α. και στον τωρινό πρόεδρό της, όχι μόνο απλά μέλη, Αξιωματικοί και Ανθυπαστυνόμοι, αλλά, πλέον, ακόμη και  εκλεγμένοι αντιπρόσωποί της, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται από την «ηχηρή απουσία» τους από το εν λόγω Συνέδριο. Πιο συγκεκριμένα, σε ένα Συνέδριο του οποίου η πραγματοποίηση είχε προαναγγελθεί πολύ νωρίτερα, (περί τους δύο (2) μήνες πριν) ώστε οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι να προγραμματίσουν - εξασφαλίσουν την παρουσία τους σε αυτό, ένα μεγάλο ποσοστό δεν συμμετείχε στις εργασίες του εν λόγω Συνεδρίου της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

  Το 33ο Συνέδριο αποφασίστηκε, καταφανώς, να πραγματοποιηθεί στα Καμένα Βούρλα του Νομού Φθιώτιδας, τόπος καταγωγής και εκλογικής περιφέρειας του κ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ώστε να εξασφαλισθεί τουλάχιστον το γεγονός να παρευρεθεί ο κ. Υπουργός, καθότι πέρυσι στο 32ο Συνέδριο, που είχε λάβει χώρα στον Βόλο, δεν είχε επιτευχθεί ούτε καν αυτό, (εννοείται ότι δεν είχε προσέλθει ούτε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.) οπότε άρον – άρον τότε, έλαβε χώρα αναζήτηση επισήμων για να αποφευχθεί το «φιάσκο». Εντέλει, προσήλθε ο τότε Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο οποίος βρισκόταν στην πόλη του Βόλου για έτερο δικό του λόγο… Στο εφετινό 33ο Συνέδριο ο κ. Υπουργός, τελικώς, παρευρέθηκε καθώς και η φυσική ηγεσία με την παρουσία του κ. Αρχηγού, ωστόσο δεν παρευρέθηκαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ένωση Αττικής (η μεγαλύτερη σε αριθμό αντιπροσώπων), από την οποία προσήλθαν περί τους 32 από το σύνολο των 70 εκλεγμένων αντιπροσώπων, ενώ από την δεύτερη μεγαλύτερη Ένωση, αυτή της Κεντρικής Μακεδονίας, προσήλθαν μόλις οι 30 από το σύνολο των 53 εκλεγμένων αντιπροσώπων. Το ανωτέρω επιβεβαιώνεται (πέραν των άλλων) και από τις σχετικές φωτογραφίες των σωματείων με τους αντιπροσώπους τους, που αναρτήθηκαν στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και από το γεγονός ότι, προς αποφυγή περαιτέρω δημοσιότητας της πρωτοφανούς προαναφερόμενης κατάστασης,  σε κανένα χρονικό σημείο του Συνεδρίου (όπως εξάλλου είναι αποτυπωμένο σε βίντεο) δεν ελήφθησαν σχετικές παρουσίες περί των παρόντων αντιπροσώπων.  

  Δυστυχώς, ενώ το Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. αποτελούσε πάντοτε ένα γεγονός όπου επικρατούσε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας από όλους τους αντιπροσώπους που συμμετείχαν με μαζικό τρόπο, στο εν λόγω Συνέδριο γίναμε όλοι μάρτυρες να επιχειρείται να γεμίσει, όπως - όπως, μία μικρή αίθουσα ενός επαρχιακού ξενοδοχείου.

  Σε συνέχεια του ανωτέρω «αποτυχημένου» συνεδρίου, έλαβε χώρα το κάτωθι πρωτοφανές, σοκαριστικό γεγονός: αντί ο πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. να επικεντρωθεί στα σοβαρά και μείζονα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη μας, επικεντρώθηκε (ως άλλοτε «διακαής πόθος») να καταργηθεί η ομάδα viber της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Για να γίνει αντιληπτό το ανωτέρω, επί θητείας του προηγούμενου προέδρου της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. (κ. Κατσιαμάκα) είχε δημιουργηθεί μία ομάδα στην εφαρμογή viber, όπου περιλαμβάνονταν όλοι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, προκειμένου ο κάθε ένας από αυτούς, να θέτει, υπόψιν του συνόλου των αντιπροσώπων πανελλαδικά, με αμεσότητα το οποιοδήποτε συνδικαλιστικό θέμα. Επί θητείας του τωρινού προέδρου της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., στην εν λόγω ομάδα viber, οι αντιπρόσωποι, πέραν των όποιων συνδικαλιστικών ζητημάτων ανέφεραν εντός αυτής, ξεκίνησαν να διαμαρτύρονται και να εκφράζουν την δυσαρέσκεια και την απογοήτευσή τους στο πρόσωπό του, αναφορικά με την ελλιπή συνδικαλιστική του παρουσία – ενέργειες, χωρίς ο πρόεδρος ουδέποτε να απαντάει επί αυτών γιατί, όπως διαφάνηκε ανέμενε το Συνέδριο προκειμένου να καταργήσει την εν λόγω («ενοχλητική» για το πρόσωπό του?) ομάδα. Σε μία πρωτοφανή προσπάθεια «φίμωσης» οποιασδήποτε διαφορετικής φωνής - γνώμης ή άσκησης κριτικής στην υφιστάμενη κατάσταση, με έκπληξη ακούσαμε τον νυν πρόεδρο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. να δηλώνει ευθαρσώς από το βήμα ότι θα καταργήσει την εν λόγω ομάδα Viber, γεγονός το οποίο έλαβε χώρα λίγες μέρες αργότερα, καθώς εκλεγμένοι αντιπρόσωποι συνέχιζαν με επιχειρήματα, να εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους, στην οποία προφανώς λόγω αδυναμίας του προέδρου της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. να απαντήσει, επέλεξε την οδό της κατάργησης…

  Σε κάθε περίπτωση, αυτό το κλίμα απαισιοδοξίας και απαξίωσης της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. επί της προεδρίας του τωρινού προέδρου της, τόσο από τα μέλη της, όσο πλέον και από τους ίδιους τους εκλεγμένους αντιπροσώπους της, δεν αρμόζει και δεν μπορεί να είναι αντάξιο των προσδοκιών των Αξιωματικών και Ανθυπαστυνόμων του Σώματος. Αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο τωρινός πρόεδρος δεν μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα, πόσω μάλλον να υλοποιήσει το όραμά μας για την Π.Ο.ΑΞΙ.Α., ώστε αυτή να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στα συνδικαλιστικά δρώμενα και όχι ρόλο «κομπάρσου», με εμφανή την αδυναμία έμπνευσης των Αξιωματικών και Ανθυπαστυνόμων του Σώματος.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Ο Πρόεδρος Ψαρογιάννης Ιωάννης Αστυνομικός Υποδιευθυντής 

Ο Γενικός Γραμματέας Γιαρισκάνης Πέτρος Αστυνόμος Α΄ 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis