Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:10 | 30/05/2017

Την τραγική εικόνα που επικρατεί στο λιμάνι της Πάτρας αποτυπώνει ο φακός και το ρεπορτάζ της Bild με πρόσφυγες να στριμώχνονται σε νταλίκες για την Ιταλία.

Αυτές οι τραγικές ιστορίες συμβαίνουν κάθε βράδυ στο μεγάλο ελληνικό λιμάνι και σημαντικό κόμβο προς την Ευρώπη. Εκατοντάδες μεταναστών προσπαθούν να βρουν τα καλύτερα σημεία και να κρυφτούν σε φορτηγά και νταλίκες τα οποία μπαίνουν στο καράβι για Ιταλία. Έρπονται και μπαίνουν στον μηχανισμό των τροχών, πιέζονται ανάμεσα σε τσάντες με ελιές ή ακόμα καλύπτονται σε βαρέλια χωρίς αέρα. Κάνουν τα πάντα για να φύγουν από αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν ελληνικό "καθαρτήριο". Ρισκάρουν τη ζωή τους για να φτάσουν στο Μπάρι, στο Πρίντεζι ή στη Βενετία.

"Τον Μάρτιο του 2016 συλλάβαμε 38 πρόσφυγες. Αυτόν τον μήνα ο αριθμός τους έφτασε τους 242", λέει στη Bild ο διευθυντής του λιμένα Δημήτρης Κυριακόπουλος.  “Η κατάσταση χειροτερεύει από μέρα σε μέρα, από τότε που έκλεισε η βαλκανική οδός".

Κάθε ημέρα οι αρμόδιοι ελέγχουν περισσότερα από 400 φορτηγά στην Πάτρα. Έχουν μηχανήματα X-ray και σκύλους. Παρόλα αυτά κάποιοι θα διαφύγουν του ελέγχου και αυτό ίσως να είναι χειρότερο για τους ίδιους.

Τελωνειακός είπε στη γερμανική εφημερίδα:

Δεν θα πιστέψετε τι σκαρφίζονται για να κρυφτούν. Ακόμα και μέσα στις μηχανές όπου η θερμοκρασία μπορεί να αγγίξει ακόμα και τους 200 βαθμούς Κελσίου. Κάποιοι από αυτούς θα πεθάνουν. Είναι καλύτερα λοιπόν εάν τους ανακαλύψουμε".

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis