Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:23 | 14/02/2020

Έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας:

Κύριε Υπουργέ,

Όπως είναι γνωστό τοις πάσι, η Άμεση Δράση Αττικής είναι μια μηχανοκίνητη Υπηρεσία η οποία αποτελεί την αιχμή του δόρατος της μάχιμης αστυνόμευσης  στη μάχη κατά της εγκληματικότητας και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες. Απαρτίζεται από τα R/T περιπολικά, την ομάδα Ζ και την ομάδα ΔΙ.ΑΣ., οι οποίες αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση των σημάτων που λαμβάνουν από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης με σκοπό την άμεση ανταπόκριση, προς επίλυση πάσης φύσεως προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.  Σημειώνεται δε, ότι καθημερινά και δη σε ώρες αιχμής, η Άμεση Δράση καλείται να διαχειριστεί από 8.000 έως 10.000 τηλεφωνικές κλήσεις.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, με απόφαση της Πολιτικής Ηγεσίας, υπήρξε μεγάλη ενίσχυση με προσωπικό της Δίκυκλης Αστυνόμευσης και ειδικότερα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Κάτι αντίστοιχο όμως δεν συνέβη με τα περιπολικά και με την Ομάδα Ζ. Μέχρι πρότινος υπήρχε ένας σχετικά ορθολογικός καταμερισμός των σημάτων στα περιπολικά και στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., αφού η Ομάδα Ζ παραμένει καθηλωμένη σε φύλαξη ακίνητων στόχων και σε εκτέλεση ειδικών δρομολογίων. Αίφνης, τις τελευταίες μέρες, πληροφορούμαστε ότι μετά από απόφαση της Πολιτικής Ηγεσίας, κρίθηκε σκόπιμο η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., να μην λαμβάνει σήματα, πέραν όσων αφορούν περιστατικά που λαμβάνουν χώρα εν τω πράττεσθε.

Εμείς δεν είμαστε ούτε Διοικητές Υπηρεσιών, ούτε θελήσαμε ποτέ να συνδιοικήσουμε όπως ενδεχομένως κάποιοι άλλοι επιχειρούν, μένοντας πιστοί στο θεσμικό μας ρόλο που είναι η εκπροσώπηση των συναδέλφων μας, η προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων τους και η θεσμική – νομική θωράκισή τους. Δεν μπορούμε όμως παρά να σας γνωστοποιήσουμε ότι από μέλη μας που υπηρετούν στην Άμεση Δράση, μας καταγγέλθηκε ότι η ανωτέρω απόφαση δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στα 34 (!!!) μόλις περιπολικά που ενεργούν περιπολίες σε ολόκληρη την Αττική, τόσο ως προς την διεκπεραίωση των σημάτων, όσο και στον μέσο χρόνο ανταπόκρισής τους στις κλήσεις των πολιτών.

Διερωτώμεθα δε, βάση ποιας λογικής κρίθηκε σκόπιμο να ληφθεί η εν λόγω απόφαση τη στιγμή που η Υπηρεσία αφενός μεν είναι μία και αδιαίρετη και αφετέρου η αποστολή όλων είναι η ίδια !!! ΄Άραγε τέτοιου είδους αποφάσεις πέραν της αναπόφευκτης καθυστέρησης εξυπηρέτησης των κλήσεων των πολιτών, δεν δημιουργεί ταυτόχρονα δυσαρμονία στις σχέσεις μεταξύ των υπηρετούντων στην ίδια Διεύθυνση; Αναρωτιόμαστε ποιος ο λόγος να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης του εργασιακού φόρτου, πολλώ δε μάλλον όταν είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την παροχή του έννομου αγαθού της ασφάλειας των πολιτών.

 

Κύριε Υπουργέ,

Παρακαλούμε όπως με προσωπική σας παρέμβαση το όλο ζήτημα τύχει άμεσης και οριστικής λύσης, επαναφέροντας σε ισχύ την πρότερη κατάσταση. Οφείλετε δε ως πολιτικός προϊστάμενος να μην λησμονείτε και την τεράστια προσφορά της Ομάδας Ζ, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει απαξιωθεί.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis