Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:28 | 26/09/2015

Συνάδελφοι

Δυστυχώς η διαδικασία της επιβίωσης-διάσωσης του επικουρικού μας ταμείου ΤΕΑΥΠΣ, συνθλίβεται στις μνημονιακές μυλόπετρες. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η οποία κοινοποιήθηκε στους συναδέλφους της ΠΟΕΥΠΣ την 21-09-2015 απορρίπτεται η αίτησή για την μετατροπή του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΤΕΑΥΠΣ – ΝΠΔΔ) του (ΤΕΑΠΑΣΑ) σε υποχρεωτικής ασφάλισης Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΤΕΑΥΠΣ – ΝΠΙΔ). Στην ίδια απόφαση ενσωματώνεται και η από 31-08-2015 αρνητική γνώμη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, γνώμη ιδιαίτερα “περίεργη” καθότι όλες οι υποδείξεις και παρατηρήσεις της ενσωματώθηκαν στην επικαιροποιημένη αναλογιστική μελέτη, που υποβλήθηκε στο Υπουργείο.

Η ουσιαστική επίκληση της απόρριψης, θεωρείται η άποψη, ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της Υποπαραγράφου Ε.2. περίπτωση 2 του Νόμου 4336/2015 ότι από 01-09-2015 το επικουρικό μας ταμείο εντάσσεται υποχρεωτικά στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ). Η συγκεκριμένη βέβαια απόφαση δεν λαμβάνει υπόψη της ότι από 12-12-2014 εγκαίρως ασκήθηκε το νόμιμο δικαίωμα, με την κατάθεση ολοκληρωμένου φακέλου για την μετατροπή του ΤΕΑΥΠΣ σε Ν.Π.Ι.Δ.

Ενόψει της συγκεκριμένης εξέλιξης, συντονίζουμε τις δράσεις μας με την ΠΟΕΥΠΣ και πέρα από τις παρεμβάσεις μας στην πολιτική ηγεσία, προχωρούμε σε νομικές κινήσεις, με Αίτηση Ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας και Αίτηση Αναστολής της εν λόγω Απόφασης.

www.eaps.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis