Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:29 | 23/08/2018

Εδώ και καιρό η Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. είχε βάλει στο στόχαστρο και παρακολουθούσε τους δύο Αλβανούς που πρωταγωνίστησαν στο ένοπλο επεισόδιο στον Λαγανά της Ζακύνθου το απόγευμα της Τετάρτης και τους Έλληνες συνεργούς τους. Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε πως οι δύο Αλβανοί συνεργάζονταν τουλάχιστον και με άλλους δύο Έλληνες. Προφανώς η παρακολούθηση δεν περιοριζόταν μόνο στη Ζάκυνθο αλλά και στην αντίπερα όχθη της Πελοποννήσου. 

Το απόγευμα της Τετάρτης στις 17.30 ακριβώς οι αστυνομικοί που παρακολουθούν το νοικιασμένο αυτοκίνητο των δύο Αλβανών και των συνεργών τους αποφασίζουν να τους μπλοκάρουν σε ένα κεντρικό σημείο του θερέτρου του Λαγανά που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο από τουρίστες που έκοβαν βόλτες στη παραλία. Οι κακοποιοί αντελήφθηκαν τους αστυνομικούς και πυροβόλησαν. Σημειώνεται πως το νοικιασμένο αυτοκίνητο το συνόδευε και μια μοτοσυκλέτα με δύο επιβαίνοντες. Σύνολο δηλαδή πέντε κακοποιοί. Επί τόπου βρέθηκε ένα πιστόλι 9 mm. Οι αστυνομικοί αποφάσισαν εκείνη τη στιγμή να μην αντιδράσουν λόγω του πλήθους των τουριστών που ήταν παρόντες στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το περιστατικό. Οι δύο Αλβανοί και οι συνεργοί τους άδραξαν την ευκαιρία για να διαφύγουν έστω και προσωρινά. Αμέσως άρχισε το ανθρωποκυνηγητό. Τέσσερις από τους πέντε δράστες συνελήφθησαν έπειτα από αρκετές ώρες μέσα στη νύχτα και αναζητείται ο πέμπτος Έλληνας συνεργός τους. 
 
[custom:google-ads]

 
Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, η Διεύθυνση του Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. είχε βάλει στο στόχαστρο αυτήν τη μικρή ομάδα η οποία ενδεχομένως να σχετίζεται με μία μεγαλύτερη. Σε αυτήν τη φάση της ανάκρισης παραμένει άγνωστο το βασικό στοιχείο της υπόθεσης, δηλαδή, ποιος ήταν ο στόχος της εγκληματικής αυτής ομάδας στο νησί. 

 

Ο Λαγανάς είναι το βασικό τουριστικό επίκεντρο στη Ζάκυνθο με δραστηριότητες που καλύπτουν όλες τις εγκληματικές εκδοχές. Διακίνηση ναρκωτικών, διακίνηση μαύρου χρήματος, διακίνηση προσώπων, πορνεία και βεβαίως προστασία. 
 

Είναι άλλωστε γνωστή η ιστορία της τοπικής μαφίας της Ζακύνθου και το πόσο έντονα δραστηριοποιείται στο νησί εδώ και χρόνια.

Αργότερα σήμερα Πέμπτη αναμένεται να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις κινήσεις του μαφιόζικου αυτού πυρήνα στο νησί αλλά και στην ηπειρωτική χώρα ενδεχομένως δε να αποκαλυφθούν και οι σχέσεις του πυρήνα αυτού με ευρύτερα κυκλώματα στην υπόλοιπη Ελλάδα. 

Παραμένει ωστόσο η διαπίστωση ότι μέρα μεσημέρι στο πιο πολυσύχναστο σημείο της Ζακύνθου με χιλιάδες τουρίστες γύρω και έντονη επαγγελματική δραστηριότητα σε όλους τους τομείς, δύο μαφιόζοι Αλβανοί δεν διστάζουν να βγάλουν τα πιστόλια τους και να πυροβολήσουν κατά αστυνομικών. Το συμπέρασμα είναι απλό οι κακοποιοί αυτού του τύπου είναι αποφασισμένοι για όλα και αισθάνονται ισχυροί. 

 

Πώς εξελίχθηκε το περιστατικό
 
Πυρ κατά δύο αστυνομικών της Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Αντιμετώπισης Τρομοκρατίας, άνοιξαν δύο αλλοδαποί στην περιοχή του Λαγανά, το απόγευμα της Τετάρτης, παρά τις αρχικές πληροφορίες πως το συμβάν σημειώθηκε αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας. 
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο αλλοδαποί βρίσκονταν σε στενό δίπλα από ξενοδοχείο στην περιοχή του Λαγανά. Όταν οι δύο αστυνομικοί πλησίασαν το σημείο, πιθανότατα για να κάνουν στοχευμένη έρευνα, οι δύο αλλοδαποί επιτέθηκαν στην αρχή φραστικά κατά των δύο μυστικών αστυνομικών και στη συνέχεια οι τόνοι ανέβηκαν. Όταν έφθασαν οι αστυνομικοί σε απόσταση βολής, οι δύο αλλοδαποί τράβηξαν τα όπλα τους και πυροβόλησαν εναντίον τους, χωρίς ευτυχώς να τους πετύχουν.

Οι δύο αστυνομικοί καλύφθηκαν σε κοντινή μάντρα για να αποφύγουν τα πυρά και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το αυτοκίνητο που βρισκόταν περίπου 100 μέτρα μακριά και κάλεσαν ενισχύσεις. Στο διάστημα αυτό, οι δύο αλλοδαποί τράπηκαν σε φυγή.

Στο σημείο έσπευσε μεγάλη αστυνομική δύναμη, όπου άρχισαν το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών. Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν τέσσερα άτομα δύο Αλβανοί και δύο Έλληνες. 

Έρευνα για το συμβάν διενεργεί η Ασφάλεια Ζακύνθου. 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis