Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:24 | 20/02/2017

Την απόκτηση του προηγμένου αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς ρωσικής κατασκευής S-400 εξετάζει σοβαρά η Τουρκία, κάνοντας μάλιστα σχετική κρούση προκειμένου να διαπιστώσει αν και τα πόσο μπορεί να εντάξει τους S-400 στο οπλοστάσιο της.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της κρατικής Rostec, Sergei Chemezov, μιλώντας τη Δευτέρα σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της διεθνούς έκθεσης Άμυνας, IDEX 2017 που διεξάγεται στο Αμπού Ντάμπι και η είδηση φιγουράρει στις πρώτες θέσεις του Ρωσικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

"Η Τουρκία ενδιαφέρεται για τους S-400. Οι συνομιλίες είναι σε εξέλιξη. Το κλειδί είναι η χρηματοδότησή τους" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Chemezov, στους δημοσιογράφους σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοια σενάρια έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά αυτή τη φορά οι πηγές προέρχονται από τη Ρωσία, γεγονός που κάνει το ενδεχόμενο της απόκτησης του S-400 από την Τουρκία υπαρκτό.

Η πρώτη χώρα εκτός της Ρωσίας που έχει αποκτήσει το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα είναι η Κίνα, με τη σχετική σύμβαση να έχει υπογραφεί την άνοιξη του 2015 έναντι τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis