Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:14 | 11/07/2016

Το πρόσωπό της παραμένει ατάραχο και το σώμα της εξακολουθεί να στέκει ακίνητο ακόμα και όταν έρχεται αντιμέτωπη με τους πάνοπλους αστυνομικούς της Λουιζιάνα, οι οποίοι κινούνται απειλητικά εναντίον της.

Ο λόγος για την Leshia Evans, μια νεαρή νοσοκόμα από τη Νέα Υόρκη, η οποία θορυβήθηκε τόσο από την ωμή δολοφονία του Alton Sterling από αστυνομικούς στο Μπατόν Ρουζ των Ηνωμένων Πολιτειών, ώστε ταξίδεψε το περασμένο Σάββατο στην μακρινή πόλη του νότου για να συμμετέχει στην πρώτη διαδήλωση της ζωής της. 

Αυτό που δεν γνώριζε, ωστόσο, παίρνοντας αυτήν την απόφαση ήταν πως η γενναία της στάση κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης θα την μετέτρεπε σε πρόσωπο-σύμβολο του κινήματος Black Lives Matter, το οποίο ενθαρρύνει την ειρηνική διαμαρτυρία παρά την βιαιότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι αφροαμερικανοί από μεγάλη μερίδα της αστυνομίας στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η New York Post, το στιγμιότυπο που απαθανάτισαν οι κάμερες και σήμερα κάνει τον γύρο του διαδικτύου, έλαβε χώρα στην διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Μπατόν Ρουζ. Οι διαδηλωτές είχαν αποκλείσει έναν δρόμο μπροστά στο αστυνομικό τμήμα της πόλης όταν ξαφνικά κινήθηκαν εναντίον τους ισχυρές δυνάμεις από διάφορες υπηρεσίες τήρησης της τάξης. Μέσα στη γενική σύγχυση και στο κλίμα πανικού που επικράτησε στη συνέχεια, ένα φωτογράφος του Reuters πρόσεξε την 28χρονη γυναίκα να στέκει ακίνητη, απρόθυμη να υποχωρήσει μπροστά στους πάνοπλους φρουρούς.

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ήταν εμφανές ότι δεν επρόκειτο να υποχωρήσει, έδειχνε σαν να θέλει να στείλει ένα μήνυμα αντίστασης: "Αν θέλετε, ελάτε να με πιάσετε", φαινόταν να λέει στους αστυνομικούς», δήλωσε ο Jonathan Bachman, του οποίου η φωτογραφία έχει γίνει ήδη viral.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η 28χρονη Leshia Evans, νοσηλεύτρια στο επάγγελμα και μητέρα ενός παιδιού, ήταν μία από τους 102 ανθρώπους που συνελήφθησαν στην διαδήλωση του Σαββάτου.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis