Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:44 | 19/07/2018

Τρεις χαρακτηριστικές εικόνες διακινητών, τσιλιαδόρων, «διαφημιστών» και… ταμείων, αναδεικνύουν την δράση της… Καμόρας της Πλατείας Αμερικής και την… λαϊκή αγορά διακίνησης κάθε είδους ναρκωτικού «χέρι με χέρι» με τους πελάτες! Στις φωτογραφίες, που εμπεριέχονται στην ογκωδέστατη δικογραφία που σχημάτισαν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, αποτυπώνονται οι «τουρίστες» δράστες κατά τη διάρκεια αγοραπωλησιών με ενδιαφερόμενους αγοραστές που φθάνουν εκεί ακόμη και με ποδήλατο!

[custom:google-ads]

Οι αστυνομικοί τους τελευταίους μήνες, με διατάξεις των εισαγγελικών αρχών είχαν κάνει… Big Brother την Πλατεία Αμερικής τοποθετώντας συσκευές καταγραφής ήχου και εικόνας γύρω από αυτή. Το «ωράριο» εργασίας των μελών της εγκληματικής οργάνωσης ήταν τουλάχιστον 16 ώρες την ημέρα, με τις υποομάδες να εναλλάσσονται από τις 11:30 έως τις 03:00 τα ξημερώματα. Οι διακινητές έβγαζαν άμεσα με την ζήτηση από πελάτη, τα ναρκωτικά μέσα από θάμνους και παρτέρια κρυψώνες και τις πωλούσαν σε συσκευασίες βάρους από 3 έως 4,5 γραμμάρια με τιμή 5 με 10 ευρώ η κάθε μία.

 

 

 

 

 

Το μεσημέρι της 20ης Ιουνίου 2018, στη συμβολή των οδών Λευκωσίας και Λέλας Καραγιάννη, ένας κατηγορούμενος βγάζει ναρκωτικά που κρύβει στο στόμα του και τα δίνει σε τοξικομανή, ενώ λίγο αργότερα άλλος διακινητής δίνει ναρκωτικά σαν… σκυταλοδρομία σε τοξικομανή που κινείται με ποδήλατο δίπλα του. Στο ίδιο σημείο κατηγορούμενος με αμφίεση… παραλίας δίνει ναρκωτικά σε χρήση και στη συνέχεια θάβει τα χρήματα στο… χώμα παρτεριού της πλατείας.   Μία διακίνηση που καταγράφηκε στις 17 Ιουνίου 2018 είχε ως εξής: Στις 10:30 εντοπίζονται οκτώ από τους κατηγορούμενους να αναπτύσσονται κατά μήκος της οδού Λευκωσίας και συγκεκριμένα από τη συμβολή με την οδό Λέλας Καραγιάννη μέχρι και την οδό Σπάρτης. Σχεδόν άμεσα ξεκινά η προσέγγιση των διακινητών από τοξικομανείς, οι οποίοι παραδίδουν χρήματα σε έναν κατηγορούμενο και παραλαμβάνουν τα ναρκωτικά από άλλον που έρχεται μετά από μερικά δευτερόλεπτα. Όταν η αγοραπωλησία ολοκληρώνεται ο διακινητής προσεγγίζει τον «ταμία» και του αποδίδει το κέρδος.

 

 

 

h-kamora-twn-narkwtikwn-en-wra-drasis-stin-pl-amerikis

 

 

Αρχηγικός ρόλος αποδίδεται σε έναν 64χρονο από την Γκάνα, ο οποίος έδινε το σύνθημα για την έναρξη των αγοραπωλησιών και έδινε εντολές στα υπόλοιπα μέλη. Υψηλά στην ιεραρχία ήταν και 43χρονος από την Τανζανία, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2016 από τους ίδιους αστυνομικούς και άμεσα μετά την αποφυλάκισή του εντάχθηκε ξανά στην εγκληματική οργάνωση. Γνώριμοι, της ίδιας «φουρνιάς», που είχαν συλληφθεί και αυτοί το 2016, ήταν 45χρονος από την Γκάνα και ένας 25χρονος από το Κονγκό, οι οποίοι μετά την φυλακή συνέχισαν την δράση τους. Ένας 47χρονος από την Γκάνα και ένας 34χρονος από το Μάλι, όπως επίσης ένας 22χρονος από την Αλβανία και συνομήλικος συμπατριώτης του, αποτελούσαν ξεχωριστά αρχηγικά «ζευγάρια».

Ένας 24χρονος από την Αλβανία, όπως προκύπτει από την ογκωδέστατη δικογραφία, ήταν ο «διαφημιστής» της ναρκωτικής πραμάτειας σε στάσεις λεωφορείων γύρω από την Πλατεία Αμερικής και προμήθευε ναρκωτικά τους ενδιαφερόμενους. Παρόμοια «διαφημιστική» δράση και διακίνηση είχαν ένας 19χρονος από το Μαρόκο, ένας 26χρονος από την Βουλγαρία, ένας 29χρονος και ένας 18χρονος από το Μαρόκο. Ρόλο «χειριστή» των επιχειρησιακών μελών είχε ένας 18χρονος από τη Γουινέα.  Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους μετά την σύλληψή τους, τήρησαν αρνητική στάση και δήλωσαν ψεύτικες ή ανύπαρκτες διευθύνσεις κατοικίας για να αποφύγουν κατ’ οίκων έρευνες και κατασχέσεις ναρκωτικών. Τα μέλη της ναρκωτικής «Καμόρα» είχαν συνολικά στο ενεργητικό τους… 60 συλλήψεις, για ναρκωτικά, ληστείες και κλοπές, με τους περισσότερους να έχουν κατά μέσο όρο τουλάχιστον 6 στο «βιογραφικό» τους.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis