Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Chevrolet Corvette E-Ray
11:28 | 17/10/2023

Εβδομήντα χρόνια μετά το ντεμπούτο της Corvette στο Motorama της Νέας Υόρκης, η Chevrolet παρουσιάζει την καινούργια Corvette E-Ray, την πρώτη ηλεκτροκίνητη Corvette με τετρακίνηση.

Αναπτύχθηκε ώστε ο οδηγός της Corvette να μπορεί να φτάσει οπουδήποτε, ανεξάρτητα από την εποχή. Η νέα E-Ray -διαθέσιμη σε αφαιρούμενη οροφή και hardtop- χρησιμοποιεί ηλεκτροκίνηση για να βελτιώσει την οδηγική εμπειρία με έντονες επιδόσεις, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

Η E-Ray είναι, επίσης, το μόνο σπορ αυτοκίνητο που συνδυάζει δύο ξεχωριστά συστήματα πρόωσης, η οποία παρέχεται από την ατμοσφαιρική ισχύ του βενζινοκινητήρα V-8 και την ηλεκτρική απόκριση που τροφοδοτείται από το eAWD.

Η E-Ray είναι η ταχύτερη Corvette παραγωγής στην ιστορία, με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5΄΄.

Μία σχεδόν άμεση αίσθηση ώθησης από χαμηλές στροφές είναι ο πυρήνας της οδηγικής εμπειρίας της E-Ray. Η ισχύς προέρχεται από τον βενζινοκινητήρα 6.2 LT2 Small Block V-8, που αποδίδει 495 ίππους και 470 Nm ροπής στον πίσω άξονα. Συμπληρώνεται από έναν ηλεκτροκινητήρα που διοχετεύει επιπλέον 160 ίππους και 125 Nmt ροπής στους μπροστινούς τροχούς μέσω μίας μπαταρίας 1,9 kWh, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στα καθίσματα. Συνολικά, η E-Ray παράγει συνδυαστικά 655 ίππους τόσο από τον ηλεκτροκινητήρα όσο και από το Small Block V-8.

Το έξυπνο σύστημα eAWD της E-Ray μαθαίνει συνεχώς τη συμπεριφορά του οδηγού στον δρόμο, προσαρμόζοντας απρόσκοπτα τις συνθήκες πρόσφυσης και τις ανάγκες του οδηγού.

Κατά τη διάρκεια της ζωηρής οδήγησης και σε περιβάλλοντα χαμηλής πρόσφυσης, το σύστημα eAWD εφαρμόζει πρόσθετη ισχύ στους μπροστινούς τροχούς, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ευστάθειας του οχήματος.

Δεν υπάρχει ανάγκη για φόρτιση της μπαταρίας από εξωτερική πηγή. Η μπαταρία φορτίζεται μέσω αναγεννητικής ενέργειας από την οδήγηση και το φρενάρισμα, καθώς και κατά την κανονική οδήγηση.

Οι δύο ηλεκτρικές λειτουργίες της Corvette E-Ray που ενεργοποιούνται από τον οδηγό επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να ταξιδεύει με ηλεκτρική πρόωση υπό ορισμένες συνθήκες. Ο ηλεκτροκινητήρας βελτιστοποιεί, επίσης, την απόδοση.

Η λειτουργία Stealth επιτρέπει την πλήρως ηλεκτρική οδήγηση, όταν επιλέγεται κατά την εκκίνηση, για ένα χρονικό διάστημα πριν ενεργοποιηθεί ο ηλεκτροκινητήρας για κανονική οδήγηση. Είναι σχεδιασμένο για αθόρυβη έξοδο από τη γειτονιά. Ο κινητήρας ενεργοποιείται αυτόματα εάν η ταχύτητα του οχήματος υπερβεί το όριο, εάν ζητηθεί πρόσθετη ροπή από τον οδηγό ή εξαντληθεί η μπαταρία του E-Ray.

Η λειτουργία Charge+ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεγιστοποίηση της κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας.

Οι ειδικά σχεδιασμένες λειτουργίες Performance Traction Management (PTM) βελτιστοποιούνται σε συνδυασμό με το σύστημα πρόωσης eAWD.

Η Corvette E-Ray θα κυκλοφορήσει στο τέλος του 2023. Η παραγωγή πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις Bowling Green Assembly της GM στο Κεντάκι των ΗΠΑ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis