Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
 Καρακιζίδης
14:00 | 10/11/2023

ΕΡΕΒΑΝ, ΑΡΜΕΝΙΑ

της   Ασπασίας Βελονάκη

Διαβάστε επίσης

Με τον Σάββα Καρακιζίδη ν’ αγωνίζεται στην κατηγορία των 64 κιλών «άνοιξε η αυλαία» του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος σάμπο, στο Ερεβάν της Αρμενίας. Στο “ Karren Demirchyan Sports and Concerts Complex” της πρωτεύουσας της Αρμενίας, ο Έλληνας σαμπίστας χάρισε ένα ακόμη μετάλλιο στην Ελλάδα. 

«Δεν είμαι ικανοποιημένος. Ήθελα το χρυσό μετάλλιο. Είναι το μόνο που λείπει από τη συλλογή μου. Δυστυχώς, είχα τραυματισμό και ηττήθηκα στις λεπτομέρειες από τον Ρώσο στον ημιτελικό,» δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο Σάββας Καρακιζίδης. 

Ο Έλληνας σαμπίστας αλλά και στην εθνική τζούντο στο παρελθόν, ο οποίος ήρθε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τραυματισμό στον λαγονοψοϊτη, δέχτηκε χτύπημα στο μάτι από τον πρώτο αντίπαλό του. Έμεινε δυνατός, όμως και κατάφερε ν’ ανέβει στο βάθρο.

Στον πρώτο αγώνα του, ο Σάββας Καρακιζίδης νίκησε με σπάσιμο, θέτοντας δηλαδή νοκ άουτ τον Ουζμπέκο Καμπουλτζόν Ακμεντόφ. Εύκολα έκαμψε την αντίσταση του δεύτερου αντιπάλου του, Λίες Σάκερ από την Αλγερία. Ο Καρακιζίδης προηγήθηκε με 8-0 και εν συνεχεία πήρε τη νίκη με σπάσιμο ποδιών (νοκ άουτ). Στα προημιτελικά, ο Έλληνας σαμπίστας απέκλεισε τον Βούλγαρο Ντιμιτάρ Στογιανόφ, αλλά στα ημιτελικά ο Ρώσος Βλαντιμίρ Λεόντεφ αποδείχτηκε ανώτερος νικώντας με 2-1 τον Σάββα Καρακιζίδη.  Στον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου αντιμετώπισε τον Ζάντος Μπεϊσενμπάγεφ από το Καζακστάν, τον οποίο και νίκησε με 1-0, κι αφού νωρίτερα του είχε κάνει σπάσιμο, αλλά δεν υποτάχτηκε ο Καζάκος. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε και 0 Σουμίγια Λκχαγκσβασούρεν από τη Μογγολία επικρατώντας του Κουσκαντάμ Κουσράβοφ από το Τατζικιστάν. Το χρυσό μετάλλιο θα διεκδικήσουν ο Ρώσος Βλαντιμίρ Λεόντεφ με τον Μπέλεκ Μπαρακάνοφ από το Κιργιστάν. 

Περισσότεροι από 500 αθλητές από 71 χώρες μετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο 2023 που φιλοξενείται στο Ερεβάν της Αρμενίας.  Οι αθλητές και οι αθλήτριες διεδικούν μετάλλια σε οκτώ κατηγορίες. Περισσότερα από 2.500 είναι τα μέλη των εθνικών αποστολών που ταξίδεψαν στο Έρεβαν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis