Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
a
23:09 | 29/01/2024

Χιλιάδες αστυνομικοί με πολιτικά ρούχα εκτός υπηρεσίας διαδήλωσαν την Τετάρτη στη Λισαβόνα για καλύτερους μισθούς, απαιτώντας τις ίδιες αυξήσεις σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες.

Στα τέλη Νοεμβρίου, μετά την παραίτηση του Πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα, η κυβέρνηση ενέκρινε αυξήσεις συγκεκριμένης υπηρεσίας που μπορεί να φτάσουν σχεδόν τα 700 ευρώ (763 $) τον μήνα και έχουν αναδρομική ισχύ έως τον Ιανουάριο του 2023.

Διαβάστε επίσης

Έκτοτε, αστυνομικοί της Αστυνομίας Δημόσιας Ασφάλειας (PSP) και μέλη της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Φρουράς (GNR) -η οποία περιπολεί σε αυτοκινητόδρομους και αγροτικές περιοχές- έχουν διοργανώσει συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις διαμαρτυρόμενοι για τις διακρίσεις που γίνονται ανάμεσα στις αστυνομικές υπηρεσίες.

«Απαιτούμε την ίδια μεταχείριση για όλες τις υπηρεσίες», δήλωσε ο επικεφαλής του αστυνομικού συνδικάτου SUP, Humberto de Carvalho.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε  πλατεία στο κέντρο της Λισαβόνας και ξεκίνησαν μια πορεία προς το κοινοβούλιο, όπου σχεδίαζαν να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Χοσέ Λουίς Καρνέιρο είπε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να αποφασίσει για αυξήσεις μισθών και ότι εναπόκειται στην επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 10ης Μαρτίου να «αναλάβει νέες σχετικές πρωτοβουλίες».

Η ένωση αστυνομικών σωματείων ASPP δήλωσε την Τρίτη ότι ο μέσος μισθός αυτή τη στιγμή στις υπηρεσίες είναι μεταξύ 380 και 420 ευρώ τον μήνα, ενώ στην υπηρεσία PJ έχει φτάσει τα 1.000 ευρώ.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis