Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:30 | 31/12/2014

 

Η πακιστανή πρέσβης στην Ουάσινγκτον κατήγγειλε τα νέα επεισόδια της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς, στα οποία περιγράφονται οι σχέσεις των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν με μια ομάδα τρομοκρατών Ταλιμπάν.

Το Χόλιγουντ βρίζει το Πακιστάν; Μετά την ταινία  The interview που προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών και μετά την απαγόρευση της ταινίας  Exodus στο Μαρόκο είναι η σειρά των Πακιστανών να καταγγείλουν την σειρά Homeland. Η εν λόγω σειρά αποκαλύπτει τις σχέσεις του Πακιστάν με τρομοκράτες ταλιμπάν ενώ η πράκτορας της CIA Κάρι Μάθισον ακολουθεί τα αχνάρια Αφγανών ταλιμπάν που έχουν εγκατασταθεί στα νοτιο-δυτικά της χώρας. Ας σημειωθεί ότι κάθε επεισόδιο της σειράς Homelend προσελκύει κατά μέσο όρο 6 εκατομμύρια τηλεθεατές στις ΗΠΑ.


Πολλοί πακιστανοί επικρίνουν τη σειρά γιατί αναπαριστά λάθος, κατά τη γνώμη τους, την κουλτούρα της χώρας τους. Οσο για την κυβέρνηση δεν κρύβει το θυμό της για τις πολιτικές προεκτάσεις που δίνει. «Οι υπαινιγμοί ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν είναι συνένοχες των τρομοκρατών και τους προστατεύουν, ακόμη κι όταν πεθαίνουν αθώοι άνθρωποι, δεν είναι μόνο παράλογες αλλά αποτελούν ύβρι στη μνήμη χιλιάδων μελών της αστυνομίας που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο  Nadeem Hotiana, εκπρόσωπος τύπου της πακιστανής πρέσβη στην Ουάσινγκτον.


Και πράγματι, η σειρά Homeland βάζει στο στόχαστρο τις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν. Στόχος της CIA είναι κάποιος  Haissam Haqqani, λογοπαίγνιο για τον  Jalaluddin Haqqani, πραγματικό ταλιμπάν από το 2002, ο οποίος κρύβεται στο Βαζιριστάν όπου δίνουν ραντεβού οι τζιχαντιστές από όλο τον πλανήτη. Το δίκτυο του  Haqqani διευθύνει κάποιος  Jalaluddin οι οποίοι ευθύνονται για όλες τις επιθέσεις με δεκάδες θύματα από την Καμπούλ. Ο  Haqqani υπήρξε ιστορικός συνοδοιπόρος του Ουσάμα μπιν Λάντεν και θεωρείται συνεργάτης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Αυτός είναι ο τηλεοπτικός Haqqani:



Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis