Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
13:39 | 28/12/2023

Το 2023 φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του. Ένα τέλος το οποίο βάφτηκε μαύρο για την οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας, για τις οικογένειες των θανόντων καθώς και για την πλειοψηφία της ελληνικής πολιτείας. Τρεις θάνατοι. Τρεις νέοι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον.

Χρήστος Κουρουνιώτης, ετών 29. Έχασε τη ζωή του την ώρα που μαζί με τους συνάδελφούς του κατεδίωκαν τρία αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν Ρομά. Η μηχανή που οδηγούσε προσέκρουσε στο περιπολικό με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Έπεσε στο καθήκον

Γεώργιος Λυγγερίδης, ετών 31. Έχασε τη ζωή του όταν κατά τη διάρκεια επεισοδίων, δέχθηκε άνανδρη επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα με αποτέλεσμα να εισαχθεί στο νοσοκομείο. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, έχασε το πόδι του και πριν λίγες ώρες και την ίδια του τη ζωή.

Δύο νέοι άνθρωποι που είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, χάθηκαν τόσο άδικα. Δύο παιδιά που τα ονόματά τους θα προστεθούν στη λίστα των αδικοχαμένων μάχιμων αστυνομικών μα δεν θα ξεχαστούν.

Ευγενία Καραβούλια

Κοινωνιολόγος Παντείου Πανεπιστημίου

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis