Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:13 | 25/01/2023

Kοινή ανακοίνωση έξι Αστυνομικών Ενώσεων:

Στην προσπάθεια μας να μάθουμε που υπηρετούν οι 56.000 άνδρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. ,  όταν από τα πιο επίσημα χείλη - αυτά του κ. Υπουργού μας - ακούμε ότι το 70% της δύναμης υπηρετεί εκτός Αττικής, έρχεται με ανακοίνωση του το Αρχηγείο μας ( με αυστηρό ύφος) να μας ενημερώσει  ότι το 27,3%  υπηρετούν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Διαβάστε επίσης

Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι και πάλι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Με δεδομένο ότι στην επαρχία  υπηρετεί το 36%  αν συμπεριλάβουμε και το 27,3% ( σύμφωνα με το Αρχηγείο) της Γ.Α.Δ.Α και παράλληλα συνυπολογίσουμε ότι στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υπηρετεί περίπου  το 10% φτάνουμε στο 73,3% . Ως εκ τούτου υπολειπόμαστε περίπου 27%.

Καλό θα ήταν λοιπόν , εφόσον το Αρχηγείο μας μπήκε στον κόπο να μας απαντήσει (ανεξαρτήτου ύφους), ας μας δώσει μία συνολική απάντηση για να μην επανερχόμαστε και τους αποσπούμε από τα καθήκοντα τους , προκαλώντας εύλογα το μένος τους.

Αυτονόητο είναι ότι σύμφωνα με τα παραπάνω, να μας γεννούνται πρακτικά ερωτήματα όπως:    

  • αν  στο 27,3% της  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής συμπεριλαμβάνετε η Υπηρεσία Προστασίας Επισήμων και οι άλλες υπηρεσίες της Αττικής που υπάγονται απευθείας στο Αρχηγείο ή αυτοί συμπεριλαμβάνονται στο 27%  που ψάχνουμε ;
  •  αν όχι , γιατί αποκρύπτονται ; Μήπως γιατί ο αριθμός τους είναι δυσανάλογα μεγάλος, αναλογικά με αυτά που προσφέρουν στις πραγματικές ανάγκες της Αττικής ;  Με αποτέλεσμα όλο το βάρος πέφτει στο  27,3%  της ΓΑΔΑ που πραγματικά υποφέρει !!!      

Κλείνοντας για το πρώτο σκέλος της απάντησης του Αρχηγείου μας ότι το 65% της μεσαίας εγκληματικότητας είναι στην Αττική , δεν θέλουμε να μπούμε καν στην διαδικασία να σχολιάσουμε αδυνατώντας να κατανοήσουμε τον τρόπο κατανομής σε μεσαία, υψηλή και χαμηλή εγκληματικότητα , εκτός αν η μείωση της που ευαγγελιζόμαστε σχετίζεται  με αυτό.  

 

Πρόεδρος

Β. Δωδ/νησου

ΤΟΛΟΖΗΣ Πέτρος  

Πρόεδρος

Ν. Δωδ/νησου

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ

Πρόεδρος

Ν. Λέσβου

ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος

Πρόεδρος

Ν. Σάμου

ΜΑΥΡΙΔΟΥ Μαρία

Πρόεδρος

Ν. Χίου

ΑΠΕΣΣΟΣ Μιχαήλ 

Πρόεδρος

Ν. Κυκλάδων  

ΣΥΡΓΙΑΝΝΗΣ Γρηγόριος

 

 

 

 

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis