Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
21:44 | 30/03/2024

Οι αστυνομικοί της πόλης Βαλτιμόρης στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ κατάφεραν να μπλοκάρουν όλη την κυκλοφορία στη γέφυρα Francis Scott Key λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν ένα τεράστιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χτυπήσει πάνω της με αποτέλεσμα την πλήρη κατάρρευση της.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 1:30 π.μ. την προηγούμενη Τρίτη, σύμφωνα με την τροχαία της αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης

Δύο αστυνομικοί που έτυχε να βρίσκονται κοντά ανταποκρίθηκαν άμεσα στην περίσταση διακόπτοντας την πορεία των διερχομένων αυτοκινήτων προς τη γέφυρα λίγο πριν το φορτηγό πλοίο Dali 130.000 τόνων βγει εκτός ελέγχου και πέσει πάνω στη γέφυρα, σύμφωνα με την New York Post.

Οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι ένα συνεργείο επισκευής λακκούβων ήταν ακόμα στη γέφυρα - προφανώς οι εργάτες βρισκόντουσαν σε διάλειμμα για φαγητό.

Πριν προλάβουν να τους ειδοποιήσουν, το Dali συγκρούστηκε με μια δοκό στήριξης στη μέση του ποταμού Patapsco - προκαλώντας την κατάρρευση ολόκληρης της γέφυρας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα - οκτώ εργάτες έπεσαν στο νερό.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, Γουές Μουρ, επαίνεσε τους αστυνομικούς για τη γρήγορη ανταπόκριση τους, ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν κυκλοφορούσαν οχήματα στη γέφυρα όταν έπεσε.

«Αναμφίβολα έσωσαν πολλές ζωές», είπε ο Μουρ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis