Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
gg
16:19 | 07/05/2023

Η αστυνομία του Ντάλας δέχτηκε επίθεση από χάκερς με αποτέλεσμα να υπάρξουν δυσκολίες σε διάφορες αστυνομικές επιχειρήσεις, δήλωσε ο αρχηγός Έντι Γκαρσία.

Ο Γκαρσία είπε ότι οι αστυνομικές υπηρεσίες συνεχίζονται ως συνήθως, αλλά οι επιχειρήσεις του τμήματος έχουν επηρεαστεί σημαντικά, αναφέρει το NBCDFW.

Διαβάστε επίσης

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του κόσμου, ακόμη και με αυτές τις εσωτερικές δυσκολίες», είπε ο Γκαρσία. "Ανεξάρτητα από τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε, οι αστυνομικοί μας θα απαντούν πάντα στις κλήσεις του κόσμου. Η δημόσια ασφάλεια παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα."

Ο Γκαρσία είπε ότι όλες οι ηλεκτρονικές εφαρμογές αυτή τη στιγμή είναι εκτός λειτουργίας και οι εργασίες εκτελούνται χειροκίνητα έως ότου επιλυθεί το ζήτημα. Ο ιστότοπος του τμήματος είναι επίσης εκτός λειτουργίας.

Ωστόσο, οι κλήσεις στο 911 συνεχίζονται. Το αστυνομικό προσωπικό είναι καλά εκπαιδευμένο για τέτοιες καταστάσεις και οι χρόνοι απόκρισης δεν επηρεάζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται εργασίες για την απομόνωση του κακόβουλου λογισμικού, την πρόληψη της εξάπλωσής του και την αφαίρεσή του από μολυσμένους διακομιστές..

Τελικά, η συμμορία Royal ransomware ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και μια διεύθυνση URL που εντοπίστηκε, οδήγησε στον ιστότοπο των θυμάτων του σκοτεινού ιστού της Royal. 

Η συμμορία Royal ransomware εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 2022 και πρόσφατα αποτέλεσε αντικείμενο κοινής έρευνας που δόθηκε στη δημοσιότητα από την CISA και το FBI. Οι κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι η ομάδα έχει βάλει στο στόχαστρο πολλές υπηρεσίες τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων οργανισμών παραγωγής, επικοινωνιών, εκπαίδευσης και υγειονομικής περίθαλψης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis