Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
13:59 | 18/08/2023

"Κρείττον είναι τοις ποσίν ολισθείν ή τη γλώττη"

(Επεξήγηση ρητού: προτιμότερο να ολισθαίνει κανείς με τα πόδια του, παρά με τη γλώσσα του)                                                     

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

     Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και γενικότερα κάθε έκνομης ενέργειας στον χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα στον χώρο του ποδοσφαίρου.

     Θεωρούμε αδιανόητο για μία ακόμα φορά να καλούνται οι συνάδελφοι να ασχοληθούν με ένα ακόμα πάρεργο, όπως είναι ο έλεγχος και η ταυτοπροσωπία των οργανωμένων οπαδών που θα εισέρχονται στους αγωνιστικούς χώρους, λες και όλα τα υπόλοιπα πάρεργα που εδώ και χρόνια έχουν "φορτωθεί" στις πλάτες τους, είναι λίγα.

     Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση πετάει το "μπαλάκι" των ευθυνών στην πολύπαθη Ελληνική Αστυνομία, αποποιούμενη τόσο τις δικές της, όσο και των Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιρειών ευθύνες, που αν μη τι άλλο αποτελεί δική τους αποκλειστική αρμοδιότητα ο έλεγχος των "επιχειρήσεών τους" και όχι του Έλληνα Αστυνομικού, που μοναδικός του ρόλος είναι να παρέχει το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας σε όλους τους πολίτες.

     Πλέον τούτου εκφράζουμε την αντίθεσή μας, στην προσπάθεια της Πολιτείας να αποδώσει ολοκληρωτικά στην Ελληνική Αστυνομία την ευθύνη, για τα αιματηρά και μη φαινόμενα της ισοπεδωτικής απέναντι στην ανθρώπινη ζωή οπαδικής βίας, που εννοείται θα συνεχίσουν να υπάρχουν, καθόσον το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο παραμένει ακόμα απαρχαιωμένο.

     Τονίζουμε ότι αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας δεν είναι η φύλαξη των ιδιωτικών εταιρειών, των Π.Α.Ε. και Κ.Α.Ε., αλλά να βρίσκεται στο πλευρό των ανώνυμων και επώνυμων φορολογούμενων πολιτών της Χώρας μας.

     Η Κυβέρνηση καλό θα ήταν από το να χρησιμοποιεί τους Έλληνες Αστυνομικούς ως αμισθί security, ας μας απαντήσει με ποιο τρόπο θα καλυφθούν οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες μέσω έμψυχου δυναμικού, που όλες οι υπηρεσίες στενάζουν από την υποστελέχωσή τους.

     Ο λογαριασμός δεν θα πληρωθεί και αυτή την φορά από τον Έλληνα Αστυνομικό, αλλά από τις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες, που οι ιδιοκτήτες τους, ανήκουν στους έχοντες και κατέχοντες. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση της Ελληνικής Πολιτείας, πέραν αυτής, μας βρίσκει αντίθετους και απλά ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου.

     Μετά απλά "ότι σπέρνεις θερίζεις".

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis