Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Lancia_αΜΝΑ
13:00 | 15/02/2024

Η Lancia παρουσίασε σήμερα την τέταρτη γενιά της Ypsilon, του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου στην ιστορία της. Η ηλεκτρική Lancia Ypsilon σχεδιαστικά ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. Οι σχεδιαστές θέλησαν από τη μία να κάνουν επίδειξη ομορφιάς και ιταλικού στυλ και από την άλλη να τοποθετήσουν την μάρκα στη θέση που της αρμόζει.

Βλέποντας το νέο μοντέλο είναι σαν να βλέπουμε ένα τρισδιάστατο μοτίβο, με πολλές ακμές και τους προβολείς να είναι τοποθετημένοι στα πλάγια. Στο πίσω μέρος, συναντάμε δύο στρογγυλά φώτα, ενώ στο πλάι ξεχωρίζουν οι κρυφές χειρολαβές των πίσω θυρών.

Διαβάστε επίσης

Στο εσωτερικό υπάρχουν μεγάλοι χώροι, ενώ η ματιά πέφτει στις δύο οθόνες των 10,25 ιντσών. Η μία εκτελεί χρέη πίνακα οργάνων και η άλλη φιλοξενεί το σύστημα πολυμέσων. Διαθέτει επίσης ένα εξελιγμένο ηχοσύστημα, φωτισμό περιβάλλοντος και ένα ειδικό φίλτρο για το κλιματιστικό που απαλλάσσει από το 99% των βλαβερών σωματιδίων.

Με μήκος 4,08 μέτρα και πλάτος 1,76 μέτρα, το ολοκαίνουργιο μοντέλο είναι μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του. Το ηλεκτρικό μοντέλο ζυγίζει 1.584 κιλά, ενώ αργότερα θα κυκλοφορήσουν και ήπιες υβριδικές εκδόσεις φυσικού αερίου που θα είναι ελαφρύτερες.

Την κίνηση του μοντέλου αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας τοποθετημένος εμπρός με απόδοση 156 ίππων και 260 Nm ροπής. Χρησιμοποιεί μια μπαταρία 51 kWh, που είναι ικανή να της χαρίσει 403 χιλιόμετρα στο συνδυασμένο κύκλο WLTP. Η μπαταρία, μπορεί να επαναφορτιστεί από το 20 στο 80% σε 24 λεπτά μέσω σύνδεσης DC.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών διαφορετικών προγραμμάτων οδήγησης του συστήματος Drive Mode (Eco, Normal και Sport). Σε κάθε πρόγραμμα αλλάζει η απόδοση του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, το βάρος του τιμονιού και την απόκριση του γκαζιού. Η νέα Lancia Ypsilon αναμένεται στις αγορές της Ευρώπης σε μερικούς μήνες.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis