Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
μονάδες του περιστροφικού κινητήρα
21:44 | 08/11/2023

Πριν από λίγες μέρες, η Mazda ανακοίνωσε πως ο συνολικός όγκος παραγωγής των οχημάτων με περιστροφικό κινητήρα έχει υπερβεί τις δύο εκατομμύρια μονάδες.

Η μοναδική δομή του περιστροφικού κινητήρα χρησιμοποιεί την περιστροφική κίνηση των τριγωνικών ρότορων για την παραγωγή ενέργειας.

Διαβάστε επίσης

Το πρώτο όχημα που εξοπλίστηκε από τη Mazda με περιστροφικό κινητήρα, το Mazda Cosmo Sport (Mazda 110S) παρουσιάστηκε το 1967. Από τότε, η Mazda συνέχισε να βελτιώνει την απόδοση των περιστροφικών κινητήρων της, βελτιώνοντας την ισχύ, την οικονομία καυσίμου και την ανθεκτικότητα και διατηρώντας τη θέση της ως η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία που για πολλά χρόνια παρήγαγε μαζικά περιστροφικούς κινητήρες.

Τον Ιούνιο του 2023, η Mazda επανεκκίνησε την παραγωγή οχημάτων με περιστροφικό κινητήρα για πρώτη φορά μετά από έντεκα χρόνια από τον τερματισμό της παραγωγής του Mazda RX-8, το 2012. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει την πώληση του δωδέκατου οχήματος με περιστροφικό κινητήρα, του Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV, τις επόμενες ημέρες, ενώ οι πωλήσεις στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν τον χειμώνα του 2023, ανάλογα με την αγορά.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis