Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
police
13:12 | 31/07/2023

Η Αστυνομία και η Πυροσβεστική της πόλης Manchester στο Connecticut των Η.Π.Α. αύξησαν τις μισθολογικές απολαβές τους πέρυσι, μερικοί υπερδιπλασιάζοντας τον βασικό μισθό τους, μέσω υπερωριών, λόγω ελλείψεων προσωπικού.

Δεν είναι ασυνήθιστο για την αστυνομία να συγκαταλέγεται στους πιο ακριβοπληρωμένους δημόσιους υπαλλήλους στις κοινότητες του Connecticut, λόγω αμοιβόμενων υπερωριών και του δικαιώματος των στελεχών της να απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα.

Ειδικότερα και στο Μάντσεστερ, οι αστυνομικοί είναι σε μεγάλο βαθμό ... καλοπληρωμένοι!

Εικόνα
connecticut
Χάρτης της Πολιτείας του Connecticut των Η.Π.Α

Μάλιστα αμερικάνικες ιστοσελίδες ενημέρωσης, αναφέρονται και σε συγκεκριμένα παραδείγματα στελεχών.

Για παράδειγμα, Υπαστυνόμος Robert Stanford βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους δημόσιους υπαλλήλους το περασμένο οικονομικό έτος, κερδίζοντας συνολικά περίπου 237.000 δολάρια, με περισσότερα από 125.000 δολάρια να προέρχονται από υπερωρίες και απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα.

Εικόνα
gun

Ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής, ο Jeffery Sneller, με αντίστοιχο βαθμό, κέρδισε συνολικά περίπου 190.000 δολάρια, με περίπου 93.000 δολάρια από τις υπερωρίες.

Ένας άλλος αστυνομικός και τρεις πυροσβέστες έλαβαν από περίπου 177.600 έως περίπου 173.400 δολάρια. Από αυτά, οι υπερωρίες κυμαίνονταν από περίπου 89.000  έως και 62.500 δολάρια.

Ο δήμαρχος της πόλης Steven Stephanou, ο οποίος δεν συγκαταλέγεται στους πιο ακριβοπληρωμένους δημόσιους υπαλλήλους, είπε ότι οι υπερωρίες για τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες βασίζονται στο συμβόλαιο που υπέγραψαν κατά την πρόσληψή τους, με τους παλαιότερους αστυνομικούς να έχουν προτεραιότητα στις υπερωρίες.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι πολλοί νεότεροι αστυνομικοί επιλέγουν να μην εργάζονται υπερωρίες, καθώς τείνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο να έχουν καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, παρά να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα αστυνομικά τμήματα σε όλη την πολιτεία του Connecticut καταβάλουν σημαντική προσπάθεια να στελεχωθούν επαρκώς, το Manchester προσπαθεί να προσφέρει ανταγωνιστικούς μισθούς, γεγονός που αυξάνει επίσης τις απολαβές, είπε ο Stephanou.

"Είναι εξαιρετικά δύσκολο αυτήν την περίοδο να βρεις ανθρώπους που να επιθυμούν να προσληφθούν ως αστυνομικοί, αλλά και να τους διατηρήσεις στην ενεργό υπηρεσία", είπε.

Τελικά, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των επικεφαλείς ενός συγκεκριμένου τμήματος να αποφασίσουν εάν κάποιος εργάζεται υπερβολικά πολλές υπερωρίες, ώστε να κάνει αποτελεσματικά τη δουλειά του, είπε ο Stephanou, σημειώνοντας το υψηλό επίπεδο άγχους που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες.

"Εάν οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι και ικανοί να κάνουν τη δουλειά και να την κάνουν καλά, θα τους επιτραπεί να το κάνουν", πρόσθεσε.

Ο Stephanou είπε ότι "οι αστυνομικοί πέρα των ανωτέρω έχουν δικαίωμα να απασχοληθούν παράλληλα και στον ιδιωτικό τομέα σε καθήκοντα που παρουσιάζουν συνάφεια με την ιδιότητά τους. Για αυτή τους την επιπρόσθετη απασχόληση, αμοίβονται από τον ιδιωτικό τομέα και όχι από τους φορολογούμενους πολίτες".

Ο λόγος που υπάρχουν αρκετοί πυροσβέστες ανάμεσα στους πιο ακριβοπληρωμένους δημόσιους υπαλλήλους - άλλο ένα ιδιαίτερο στοιχείο σε σύγκριση με πολλές άλλες πόλεις - είναι επειδή η πυροσβεστική υπηρεσία του Manchester δεν αποτελείται από εθελοντές.

Εικόνα
fireman

"Οι πυροσβέστες δεν κερδίζουν την πρόσθετη αμοιβή τους εν μέρει μέσω ιδιωτικών θέσεων εργασίας, αλλά αντ' αυτού εργάζονται για να ανταποκριθούν στις πυρκαγιές, καθώς η πόλη έχει απαιτήσεις σε προσωπικό όλο το εικοσιτετράωρο για να εξασφαλίσει ότι οι πρώτοι ανταποκριτές είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε κατάσταση", είπε ο Stephanou.

Όπως και με την αστυνομία, έτσι και με την πυροσβεστική, πρέπει να προσαρμόζουν το προσωπικό υπό το πρίσμα των κενών θέσεων, των κανονικών ή αναρρωτικών αδειών και των εργαζομένων που λαμβάνουν ειδικές άδειες.

Τελικά, είπε ο Stephanou, είναι  πιο οικονομικό να προσφέρεις υπερωρίες παρά να πληρώνεις περισσότερους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης.

«Δεν θα είχε νόημα οικονομικά να στελεχώνουμε εκεί όπου δεν προσφέρθηκαν ποτέ υπερωρίες», είπε.

"Αυτοί οι άνθρωποι εργάζονται πολλές ώρες για αυτό το ποσό αποζημίωσης. Καταβάλλουν πολλή δουλειά για να εξυπηρετήσουν το κοινό και είμαι σίγουρα ευγνώμων για αυτό."

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis