Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:43 | 25/10/2023

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Βορειοανατολικής Αττικής:

Η υπ’ αριθ. 1647/23/2059181 διαταγή του Α.Ε.Α. για την ενίσχυση της Δ.Α.Α.Α. αποτέλεσε τη ΄΄σταγόνα΄΄ που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και του προβληματισμού των συναδέλφων που δίνουν καθημερινά τη μάχη της αστυνόμευσης σ’ όλη τη Διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής.

Διαβάστε επίσης

Η συγκεκριμένη ακατανόητη ενέργεια έρχεται ευθέως αντίθετη με την πρόσφατη πομπώδη εξαγγελία για μείωση των Υπηρεσιών Επισήμων και τις συναφείς διατυπώσεις, για  καλύτερο και πληρέστερο εξορθολογισμό και κατανομή των διατιθέμενων αστυνομικών δυνάμεων.

Είναι σε όλους μας γνωστό ότι το λειτούργημα που υπηρετούμε ως εργαζόμενοι είναι ειδικής κυριαρχικής δημοσιοϋπαλληλικής σχέσης και έχουμε μεγάλη κατανόηση των δυσλειτουργιών και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι ιθύνοντες, πολιτικοί και υπηρεσιακοί προϊστάμενοι και βεβαίως και των εκτάκτων αναγκών.

Η συγκεκριμένη διαταγή όμως ενδεικνύει ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει στον τομέα του σχεδιασμού και της ορθολογικής διαχείρισης με αποτέλεσμα την υπερχειλή απογοήτευση της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπηρετούντων. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο σχεδιασμός είναι πρόχειρος, αποσπασματικός και ότι είναι η τυπική επικύρωση της απραξίας και της μη αστυνόμευσης. Δεν πρέπει βεβαίως, να αγνοήσουμε τις ανάγκες των συναδέλφων που μετακινούνται αναίτια και με πλημμελή αιτιολογία.

Θέλουμε να πιστεύουμε και ευελπιστούμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή το Α.Ε.Α. και η Γ.Α.Δ.Α. θα κατανοήσει τα αυτονόητα και θα σταματήσουν να αυτοακυρώνονται στην πράξη. Έχει μια κάποια – μεγάλη σημασία η ηθική νομιμοποίηση των ενεργειών τους από τους μαχόμενους – εργαζόμενους αστυνομικούς.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis