Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:39 | 14/11/2023

    Είμαστε συγκλονισμένοι από τον πρόωρο και άδικο χαμό της Διοικήτριας της Τουριστικής Αστυνομίας Αθηνών. Όσοι είχαν την τύχη να την γνωρίσουν μιλούν για μια γυναίκα  με ήθος, ευγένεια και δοτικότητα. Η Γεωργία έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο αφήνοντας πίσω της ένα παιδί. Στις τελευταίες κουβέντες με την εγκάρδια φίλη και Πρόεδρο της Επιτροπής Δικαιωμάτων και Ισότητας Αστυνομικού Προσωπικού της ΠΟΑΣΥ, Βαγενά Σοφία, την προέτρεψε να μιλήσει σε όλες τις συναδέλφους, σε όλες τις γυναίκες για την σημασία της πρόληψης.

    Στη μνήμη της αείμνηστης Γεωργίας και βασιζόμενες σε αυτά τα τόσο σημαντικά της λόγια ζητάμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να εναρμονίσει τη μια μέρα άδειας γυναικολογικού ελέγχου, που ισχύει σε όλο το δημόσιο τομέα και για τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Ας κάνουμε λοιπόν προληπτικές εξετάσεις, σύμφωνα με την ηλικία και το φύλο μας. Πολλές συναδέλφισσες εξ ημών δεν έχουμε κάνει γυναικολογικούς ελέγχους, όποτε θεωρούμε ότι αυτή η άδεια, πέρα από σοβαρό κίνητρο, έχει και συμβολική σημασία για την ανάγκη εξέτασης.

    Ο καρκίνος δεν είναι μία απλή νόσος. Υπάρχουν περισσότερα από 100 είδη καρκίνου, που τον καθιστούν μία από τις κύριες αιτίες θανάτου σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με πρόσφατα δημογραφικά στοιχεία, ο καρκίνος του πνεύμονα, του παχέος εντέρου, του μαστού και των ωοθηκών είναι οι συχνότεροι στη χώρα μας και μάλιστα με αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια.

    Ας εξεταστούμε προληπτικά, το χρωστάμε στον εαυτό μας και στις οικογένειες μας.

Bαγενά Σοφία &  Μπελίτσα Αλιδή, Αντιπρόσωποι Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis