Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
SUV EX30
14:00 | 30/10/2023

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 θα κατασκευάζεται από το 2025 και στην Γάνδη. Η παραγωγή του ξεκίνησε νωρίτερα εντός του φθινοπώρου στην Τζιαντζακoύ της Κίνας και τα πρώτα αυτοκίνητα προγραμματίζεται να παραδοθούν στους πελάτες μέσα στο έτος.

Η απόφαση για την κατασκευή του EX30 και στη Γάνδη ενισχύει την παραγωγική ικανότητα της εταιρείας ενόψει της αναμενόμενης ζήτησης για το μοντέλο στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης

Η Volvo έχει ήδη δοκιμάσει αυτή την προσέγγιση με επιτυχία, κατασκευάζοντας τα XC60 και XC40 τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Κίνα. Ολα αυτά όταν στόχος της εταιρείας είναι ήδη μέχρι τα μέσα της δεκαετίας οι μισές από τις πωλήσεις της παγκοσμίως να προέρχονται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το EX30 αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στις πωλήσεις, ενώ η εταιρεία προσδοκά με αυτό το μοντέλο να αναπτύξει παράλληλα και την κερδοφορία της. Έτσι παίρνοντας θέση δίπλα στα XC40 και C40 στη γραμμή παραγωγής της Γάνδης, το EX30 γίνεται το τρίτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο Volvo που θα παράγεται στην Ευρώπη.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis