Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:14 | 20/12/2023

Σε κλίμα βαθύτατου πένθους, αλλά και οργής και αγανάκτησης για τον απροσδόκητο χαμό του 29χρονου δικυκλιστή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στον Ασπρόπυργο, πραγματοποιήσαμε χθες, στην Αθήνα, την Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχαμε προγραμματίσει αρχικά, για την άνανδρη δολοφονική επίθεση εναντίον διμοιρίας της ΥΑΤ και τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου μας στου Ρέντη.

Διαβάστε επίσης

Στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, έξω από την Παλιά Βουλή και υπό το άγρυπνο βλέμμα του Ήρωα της Επανάστασης του 1821, συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα χιλιάδες Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί, Στρατιωτικοί, στην ενέργεια και στην αποστρατεία.

Ακολούθησε πορεία έως το Κοινοβούλιο, όπου, αποτίοντας φόρο τιμής σε όλες και όλους τους συναδέλφους που «έφυγαν» πρόωρα από κοντά μας, ως θύματα στο βωμό του καθήκοντος, ανάψαμε λευκά κεριά στη μνήμη τους.

Παράλληλα, πραγματοποιήσαμε καθιστική διαμαρτυρία, έως τη στιγμή που προσήλθε για την παραλαβή του Ψηφίσματος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Μιχαήλ ΜΠΕΚΙΡΗΣ, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος και Επίτιμο Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Δημήτρη ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ.

Η αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών, ενόσω  επέδιδε στον κ. ΜΠΕΚΙΡΗ το Ψήφισμα που απευθύνεται στον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, του επισήμανε τα μηνύματα που στέλνουμε σε όλον τον πολιτικό κόσμο και τα οποία καλούνται να λάβουν τουλάχιστον αυτή τη φορά σοβαρά υπόψη τους όλα τα Πολιτικά Κόμματα.

Η κραυγή αγωνίας των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, που εκφράστηκε με δραματικούς τόνους στο Ψήφισμα, αλλά και με όλες τις ομιλίες, τα συνθήματα και τα πανό, αν αγνοηθούν και αυτή τη φορά, του τονίσαμε ότι θα σηματοδοτούν την έλλειψη ενσυναίσθησης και τον κραυγαλέο εμπαιγμό όλων των ενστόλων από την πλευρά και αυτής της Κυβέρνησης, όπως συνέβη στο παρελθόν, με άλλες.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό να δώσει τέλος στην ανασφάλεια που βιώνει το ανθρώπινο δυναμικό του κράτους το οποίο είναι ταγμένο να υπηρετεί την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, επενδύοντας σε πολιτικές θωράκισής του από τους κινδύνους που το απειλούν και, επιτέλους, ικανοποιώντας το χρόνιο αίτημά μας για την αναγνώριση εμπράκτως της επικινδυνότητας της εργασίας.

Αν δεν συμβεί αυτό, θα ακολουθήσουν συνεχείς κινητοποιήσεις στην Αθήνα και στην περιφέρεια.

Ο χρόνος μετράει πια αντίστροφα για όλους!

Όχι άλλο αίμα! #Επικίνδυνο_ΤΩΡΑ

Π.Ο.ΑΣ.Υ. Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Ε.Α.Π.Σ. Π.Ε.Α.Λ.Σ. Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης ΤΣΙΓΚΑΣ Κωνσταντίνος ΓΡΑΒΑΝΗΣ Γρηγόριος ΡΩΤΑΣ Δημήτριος
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis