Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
20:40 | 08/03/2024

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Πυροσβέστες/ριες, Σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Πολιτικοί Υπάλληλοι του Σώματος, Πυροσβέστες/ριες Πενταετούς Υποχρέωσης, Συμβασιούχοι και Εθελοντές Πυροσβέστες/ριες.

Στις 8 Μαρτίου, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ή αλλιώς η Διεθνής Ημέρα των Δικαιωμάτων των Γυναικών. Ημέρα αυτή θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να την γιορτάσουν, ως ορόσημο για την έμπρακτη προώθηση της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, αλλά και για την ανάδειξη του πρωταρχικού στόχου της ισότιμης συμμετοχής της γυναίκας στην κοινωνία.

Στο Πυροσβεστικό Σώμα η ισότητα είναι δεδομένη. Ως έμπρακτη απόδειξη αυτής, αποτελεί η ισότιμη βαθμολογική εξέλιξη των γυναικών Αξιωματικών στην ιεραρχία του Σώματος, ιδίως κατά τα τελευταία χρόνια και η επιλογή και τοποθέτησή τους σε νευραλγικές θέσεις και θέσεις ευθύνης.

Τη σημερινή ημέρα τιμούμε όλες τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίες παρά τις πολλαπλές υποχρεώσεις τους σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον, παρά τους κινδύνους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά καταφέρνουν να ανταποκριθούν και να διεκπεραιώνουν τα εργασιακά τους καθήκοντα με επιτυχία, παράλληλα με τους λοιπούς πολλαπλούς ρόλους που καλούνται να αντεπεξέλθουν. Με την αφοσίωση, την επιμονή, την μαχητικότητα και την άρτια εκπαίδευση τους κατάφεραν να εκτελούν τα καθήκοντά τους με αποτελεσματικότητα και να κερδίσουν επάξια τον σεβασμό και την αναγνώριση των ανδρών συναδέλφων τους.

Κυρίες, ένστολες και πολιτικοί υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος, σας εύχομαι Χρόνια Πολλά για τη σημερινή ημέρα σας. Θέλουμε να γνωρίζετε ότι είμαστε δίπλα σας και σας στηρίζουμε.

Ο Αρχηγός

Θεόδωρος Κ.Βάγιας

Αντιστράτηγος ΠΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis