Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
22:44 | 06/03/2024

Η Εθνική Φρουρά θα αναπτυχθεί στο μετρό της Νέας Υόρκης για την πάταξη της εγκληματικότητας, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

Στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς της Νέας Υόρκης και αστυνομικοί της Πολιτειακής Αστυνομίας της Νέας Υόρκης θα αναπτυχθούν στο σύστημα του μετρό για να βοηθήσουν τους επιβάτες να αισθάνονται ασφαλείς μετά την έξαρση της εγκληματικότητας στα μέσα μεταφοράς, δήλωσε την Τετάρτη η κυβερνήτης Κάθι Χόκουλ.

Διαβάστε επίσης


Η Χόκουλ δίνει εντολή σε μια δύναμη σχεδόν 1.000 ατόμων, αποτελούμενη από την Εθνική Φρουρά, την πολιτειακή αστυνομία και αξιωματικούς της MTA, να διενεργούν ελέγχους αποσκευών σε ορισμένους από τους πιο πολυσύχναστους σταθμούς.

Η επιχείρηση, δήλωσε η Χόκουλ, έχει ως στόχο να «απαλλάξει το μετρό μας από τους ανθρώπους που διαπράττουν εγκλήματα και να προστατεύσει όλους τους Νεοϋορκέζους, είτε είστε εργαζόμενος στις μετακινήσεις είτε εργαζόμενος στα μέσα μεταφοράς».

Οι πολίτες δεν πρέπει να μπαίνουν στο μετρό με τον φόβο αν ο διπλανός τους έχει όπλο, λέει η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης

«Κανείς που πηγαίνει στη δουλειά του ή να επισκεφθεί την οικογένειά του ή να πάει σε ένα ραντεβού με τον γιατρό του δεν πρέπει να ανησυχεί ότι το άτομο που κάθεται δίπλα του κατέχει φονικό όπλο», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Αρκετές πρόσφατες επιθέσεις έχουν οδηγήσει σε αυξανόμενη ανησυχία στα μετρό της Νέας Υόρκης.

Την περασμένη Κυριακή, ένας 64χρονος άνδρας έλεγχε το τηλέφωνό του όταν τον κλώτσησαν στις ράγες στο σταθμό Penn πριν τον βοηθήσουν άλλοι άνθρωποι να βγει.


Ένας 27χρονος άνδρας την Παρασκευή μαχαιρώθηκε μέσα σε μια αμαξοστοιχία στο Μανχάταν, αφού ο δράστης φέρεται να του έκανε ομοφοβικά σχόλια.

Και την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, ένας ελεγκτής του μετρό μαχαιρώθηκε στο λαιμό στο Μπρούκλιν, όταν έβγαλε το κεφάλι του έξω από την αμαξοστοιχία.

iefimerida.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis