Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:28 | 22/09/2018

Η Raytheon σε συνεργασία με την Lockheed Martin Javelin JV ανέλαβαν σύμβαση ύψους 27,6 εκατομμυρίων δολαρίων για τις ξένες στρατιωτικές πωλήσεις του αντιαρματικού πυραύλου Javelin.

Η σύμβαση, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη από το Υπουργείο Άμυνας, προβλέπει πλήρη παραγωγή του συστήματος όπλων Javelin για παράδοση στην Αυστραλία, την Εσθονία, τη Λιθουανία, την Τουρκία, την Ταϊβάν και την Ουκρανία.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στην Τουσόν της Αριζόνα, με εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης τον Αύγουστο του 2021, με κόστος 27,6 εκατομμυρίων δολαρίων.


[custom:google-ads]

Το Javelin, προϊόν κοινής παραγωγής από τη Raytheon και την Lockheed Martin, είναι ένας φορητός υπέρυθρος κατευθυνόμενος πύραυλος που χρησιμοποιείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει εξαχθεί ευρέως. Το όπλο χρησιμοποιεί μια επαναχρησιμοποιήσιμη μονάδα εκτόξευσης εντολών από το χρήστη, για το αντιαρματικό βλήμα, για την απόκτηση και εμπλοκή στόχων.

Επιπρόσθετα,  είναι ένα όπλο που διαθέτει τη δικιά του ανεξάρτητη κεφαλή ανίχνευσης στόχων  μετά την εκτόξευσή του, αντί να απαιτεί από τον χρήστη να διατηρήσει την στόχευση μέχρι χτυπήσει τον στόχο. 

Τέλος, ο  πύραυλος είναι ικανός να επιτεθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να πλήξει το άρμα μάχης από πάνω  επιτρέποντάς του να διεισδύσει στη λεπτότερη θωράκιση πάνω από τον πυργίσκο των οχημάτων, καθώς  επίσης σε θέση να στοχεύει τα ελικόπτερα χαμηλής πτήσης κάτω από ορισμένες συνθήκες.

Δείτε σχετικό βίντεο με τον πύραυλο Javelin εν δράσει:

 onalert.gr με αναφερόμενη πηγή: UPI 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis