Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:44 | 14/04/2018

Ένα πάγιο αίτημα των Ενώσεών μας και του Συνδικαλιστικού κινήματος, για αποδέσμευση Αστυνομικών δυνάμεων από σταθερούς ευπαθείς στόχους, γίνεται πράξη.

Οι πιέσεις μας, προς πάσα κατεύθυνση, με επιχειρήματα για την φύλαξη στόχων με  συνέπεια την έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού από μάχιμες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ για την προστασία του πολίτη στις γειτονιές, επιτέλους απέφερε καρπούς και με το από 12-04-2018 Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, 700 Αστυνομικοί αποδεσμεύονται από καθήκοντα ασφαλείας προσώπων και 100 από υπηρεσίες σε επιτελικά γραφεία.

Επιτέλους οι ομάδες ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ αποδεσμεύονται από τα σταθερά σημεία.

Καλωσορίζουμε λοιπόν, το «πολιτικό σύστημα» στην καθημερινή πραγματικότητα. Χρειάστηκαν βέβαια αρκετές πιέσεις, αρκετά δημοσιεύματα, κατακραυγή από την κοινή γνώμη, τοποθέτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Κυριάκου, ώστε όλοι οι αρμόδιοι να αποδεχτούν ότι δεν ήταν «fake news» τα όσα καταγγέλλαμε.

Σε ένα σύντομο ιστορικό του τι έχει συμβεί και πως φτάσαμε ως εδώ, απλά αναφέρουμε ότι η μείωση των προσλήψεων, η διάλυση υπηρεσιών όπως η ΔΕΛΤΑ και η ρουσφετολογία αφαίμαξαν σχεδόν το σύνολο των μάχιμων υπηρεσιών.

Ελπίζουμε όλα τα ανωτέρω να μην είναι, για μία ακόμη φορά, επικοινωνιακά σχέδια επί χάρτου αλλά η επίρρωση όλων αυτών.

Το καθεστώς των σταθερών στόχων φύλαξης όπως σήμερα πραγματοποιείται, πέραν του ότι είναι αντιεπιχειρησιακό, είναι και παράνομο σύμφωνα με το Π.Δ. 141/1991 και την Υ.Α. 7001/1994.

Αναμένουμε λοιπόν και οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην Ασφάλεια, στις Διμοιρίες της ΔΑΕΑ και στην Άμεση Δράση, οι οποίοι συνεχίζουν να εκτελούν υπηρεσία υπό αυτό το καθεστώς, της φύλαξης σταθερών στόχων, επίσης να αποδεσμευτούν και να επανέλθουν στην πραγματική τους αποστολή. Θυμίζουμε την προσφυγή των Ενώσεών μας στην Δικαιοσύνη για την φύλαξη ευπαθών στόχων.

Εν κατακλείδι, αν οι υπεύθυνοι λάμβαναν υπόψη τους τις επισημάνσεις των Ενώσεών μας και αντιμετώπιζαν την Ελληνική Αστυνομία διαχρονικά, με βάση όχι την πολιτική τους ιδεολογία, αλλά την πραγματικότητα, η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη και ποτέ δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο.

Αστυνομία για την Κοινωνία και όχι στην υπηρεσία κομματικών συμφερόντων!

ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΗΝΩΝΑΘΗΝΩΝΒ/Α ΑΤΤΙΚΗΣΒ/Α ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣΡΗΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣΗ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΙΡΑΙΑΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΝΑΣΤΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣΛΙΟΤΣΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΜΑΛΑΧΙΑ ΑΡΓΥΡΩ

pasapolice.blogspot.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis