Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:28 | 30/05/2017

Διαβάστε την ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του Ενωτικού Κινήματος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης:

 

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης, το οποίο ως συνδικαλιστικός φορέας-συνδυασμός λειτουργεί για την προστασία και τη διασφάλιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των Αστυνομικών Υπαλλήλων, όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων που υπηρετούν σε όλες τις Υπηρεσίες που εδρεύουν στα γεωγραφικά όρια του Νομού Θεσσαλονίκης, υποχρεούται να ενημερώνει για όλα όσα συμβαίνουν στην πρωτοβάθμια Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ) και ειδικότερα για τις δράσεις των νόμιμων Οργάνων της, που είναι το Διοικητικό συμβούλιο (ΔΣ), η Ελεγκτική Επιτροπή (ΕΕ) και η Γενική Συνέλευση (ΓΣ).

Έτσι, λοιπόν, οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε ότι, δυστυχώς, τα μέλη της παράταξης ΑΣΠΑ από το προεδρείο του ΔΣ της ΕΑΥΘ, τα οποία κατέχουν την πλειοψηφία, πραγματοποίησαν παράτυπη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 26/5/2017, η οποία αντίκειται για πολλούς λόγους στις διατάξεις του Καταστατικού της ΕΑΥΘ, στον συνδικαλιστικό Νόμο 1264/82 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα για τη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και στον Αστικό Κώδικα στο κεφάλαιό του για όλα τα σχετικά με τα Σωματεία.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΥΘ, σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να αποφασίσει την έναρξη των εργασιών της ΓΣ, προχωρώντας στην εκλογή προεδρείου της ΓΣ, για τους κάτωθι αληθείς και νόμιμους λόγους, τους οποίους ενδεικτικά γνωστοποιούμε ως πιο βασικούς:

α) Η ΓΣ ως απολογιστική, σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιούνταν να προχωρήσει στον οικονομικό απολογισμό, καθόσον η εκλεγμένη ΕΕ δεν είχε ακόμα εκδώσει Έκθεση Οικονομικής Διαχείρισης – Πόρισμα, διότι δεν ολοκλήρωσε τον νόμιμο και υποχρεωτικό έλεγχο της στα οικονομικά και διαχειριστικά έγγραφα και βιβλία της ΕΑΥΘ. Οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας της ΕΕ προσκόμισαν τεκμηριωμένη επιστολή την 24/5/2017 (δύο μέρες δηλαδή πριν τη ΓΣ) προς το ΔΣ γι’ αυτούς τους λόγους, στην οποία επεξηγούν με σαφήνεια το γεγονός ότι δεν είχαν τον απαραίτητο χρόνο, αφού δεν τους είχε αποστείλει πρόσκληση, είτε ο Πρόεδρος του ΔΣ είτε ο Πρόεδρος της ΕΕ, αμφότεροι μέλη της ΑΣΠΑ, για να συνεδριάσουν και να πραγματοποιηθεί έγκαιρα ο έλεγχος ενός ολόκληρου έτους και οι κινήσεις του τραπεζικού λογαριασμού της ΕΑΥΘ, χρηματικού ποσού περίπου πάνω από 125.000 ευρώ, καθώς και εξαιτίας ορισμένων καταστρατηγήσεων της ισχύουσας νομοθεσίας και του Καταστατικού, καθώς και ελλείψεων σχετικών υποχρεωτικών αποφάσεων του ΔΣ για όλες αυτές τις κινήσεις.

β) Η αίθουσα του Αμφιθέατρου του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, όπως αποδεικνύεται και με σχετικές βεβαιώσεις μηχανικών, δεν έχει χωρητικότητα πάνω από 300 ανθρώπων περίπου, εκ των οποίων οι 220 είναι καθήμενοι, ενώ ρητά και ξεκάθαρα το Καταστατικό προβλέπει την ύπαρξη του 1/5 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών, ήτοι περίπου 720 Αστυνομικών δηλαδή ως νόμιμη και υποχρεωτική απαρτία. Δυστυχώς, όπως διαπιστώθηκε από τους παρευρισκόμενους η αίθουσα είχε ακόμα και άδεια καθίσματα, εντός της αίθουσας υπήρχαν και μη εγγεγραμμένα μέλη και παραταύτα η ΓΣ προχώρησε στη διεξαγωγή των εργασιών της, ενώ ήταν αυταπόδεικτη η έλλειψη απαρτίας.

γ) Σε όλη τη διάρκεια της ΓΣ, που ως απολογιστική για διοικητικό και οικονομικό απολογισμό δεν κράτησε χρονικά πάνω από 20 λεπτά της ώρας, δυστυχώς ο Πρόεδρός της και ταυτόχρονα Αντιπρόεδρος Β’ του ΔΣ, δεν επέτρεψε, με αντιδημοκρατικό και παράτυπο τρόπο, στα εκλεγμένα μέλη της ΕΕ να τοποθετηθούν και να λάβουν το λόγο καθόλου, ώστε να αναγνώσουν και την επιστολή τους προς το ΔΣ, ενώ ενέκρινε με τους λιγοστούς συναδέλφους τον οικονομικό απολογισμό, χωρίς βέβαια την απαραίτητη υποχρεωτικά οικονομική Έκθεση της ΕΕ, για λόγους προφανείς. Μάλιστα δημιουργήθηκε ένταση στο χώρο του αμφιθεάτρου όταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ζήτησε το λόγο προκειμένου να καταθέσει ένσταση επί της διαδικασίας και ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης αρνήθηκε να του δώσει το λόγο πεισματικά!

δ) Κατά αντιδεοντολογικό λόγο και εναντίον κάθε συνδικαλιστικής πρακτικής και κατά του απαραίτητου «πρωτοκόλλου», εκλέχτηκαν ως τριμελές προεδρείο της απολογιστικής ΓΣ στις καίριες θέσεις του Προέδρου και του Γραμματέα της ΓΣ, δύο μέλη του προεδρείου του ΔΣ, όπου στην ουσία το ελεγχόμενο ΔΣ της ΕΑΥΘ στη ΓΣ, έκρινε τον εαυτό του, ο ελεγχόμενος έγινε ελεγκτής!

ε) Ουδέποτε κατά τη χρονική διάρκεια του διοικητικού και του οικονομικού απολογισμού, δεν επιτράπηκε σε κανένα άλλο μέλος, είτε του ΔΣ, είτε εκλεγμένου Αντιπρόσωπου, είτε απλού μέλους να λάβει το λόγο και να τοποθετηθεί για τα ζητήματα της ΕΑΥΘ και το έργο της, παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε επανειλημμένα από πολλούς συναδέλφους.

Να προσθέσουμε ότι προφανώς για τους παραπάνω αναφερόμενους λόγους η Ένωση δεν έχει ακόμη προβεί μέχρι σήμερα σε έκδοση ανακοίνωσης – δελτίου τύπου, σχετικά με την διεξαγωγή και τις διεργασίες της Γενικής Συνέλευσης, παρά το γεγονός ότι πέρασαν 4 ημέρες από τη διεξαγωγή της.

Θυμίζουμε ότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης είναι νομικά συνδικαλιστικό σωματείο με 3.700 μέλη περίπου και με ετήσιες συνδρομές, μαζί με την έκτακτη κράτηση του Δεκεμβρίου 2016 των 5 ευρώ, πάνω από 135.000 ευρώ τουλάχιστον, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης σας γνωστοποιεί ότι, διασφαλίζοντας τα μέλη της ΕΑΥΘ και για να αποκατασταθεί η νομιμότητα θα πράξει τα αυτονόητα.

Μια συνδικαλιστική οργάνωση θα πρέπει να τηρεί απαραίτητα το Καταστατικό και τις διατάξεις όλης της ισχύουσας νομοθεσίας για να μπορεί να προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα και συμφέροντα των συναδέλφων.

Στην παρούσα περίπτωση όμως αυτό δεν έγινε με ευθύνη ορισμένων εκλεγμένων.

Ζητούμε διαφάνεια στα οικονομικά του Σωματείου, σεβόμενοι τα χρήματα- συνδρομές των συναδέλφων. Με τήρηση του καταστατικού και των νόμων όλα στο φως!

κύριε πρόεδρε και κύριε ταμία, όλα στο φως!

Θεσσαλονίκη 30 Μαΐου 2017

Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis