Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:29 | 07/06/2017

Τελευταία ημέρα λειτουργίας είναι η σημερινή για το Αστυνομικό Τμήμα Λαγανά, αφού πλέον τίθεται σε εφαρμογή η απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την κατάργηση της συγκεκριμένης αστυνομικής υπηρεσίας.

Η παραπάνω εξέλιξη σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, αφού από τον περασμένο Φλεβάρη δημοσιεύτηκε η απόφαση για την κατάργηση αστυνομικών τμημάτων ανά την Ελλάδα, στο  πλαίσιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. 

Μεταξύ των τμημάτων που καταργήθηκαν ήταν και αυτό του  Λαγανά.  

Από την ημέρα δημοσίευσης του Προεδρικού Διατάγματος μέχρι και σήμερα, επί της ουσίας αναμενόταν η σχετική απόφαση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, που θα έδινε το «πράσινο φως» για το οριστικό τέλος της υπηρεσίας και την μετακίνηση του προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου. Αν και  κάποιες πληροφορίες ήθελαν την απόφαση αυτή να έρχεται μετά την λήξη της τουριστικής περιόδου, η πλήρης κατάργηση της υπηρεσίας γίνεται τώρα, μια ανάσα πριν οδηγηθούμε στην «καρδιά» της φετινής σεζόν.

Τα τελευταία 24ωρα, στο κτήριο που νοίκιαζε η Υπηρεσία στην περιοχή του Παντοκράτορα, άρχισε να αδειάζει και εκεί παρέμενε μια φρουρά για λόγους ασφαλείας. 

Στο Τμήμα Λαγανά υπηρετούσαν συνολικά 12 αστυνομικοί, δυο αξιωματικοί και δέκα αστυνομικοί των υπόλοιπων βαθμίδων που μετακινούνται σε τέσσερις Υπηρεσίες: στην Αστυνομική Διεύθυνση (Τμήμα, Ασφάλεια και Τροχαία) και στο Αστυνομικό Τμήμα Αλυκών.

Σημειώνεται πως η εφαρμογή της απόφασης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συμπίπτει χρονικά με μια περίοδο κατακόρυφης αύξησης της εγκληματικότητας λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου, ενώ είναι κάτι περιττό να σημειωθεί και πάλι πως η περιοχή του Λαγανά, κρατά κάθε χρόνια τα πρωτεία στην συχνότητα και την σοβαρότητα των περιστατικών.

Παρά τις αντιδράσεις και τις παρεμβάσεις που διατυπώθηκαν από φορείς όπως οι τουριστικοί επιχειρηματίες, η Ένωση Αστυνομικών αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η απόφαση περί κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος δεν ανεστάλη ούτε άλλαξε.

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΑΝΑ Α.Τ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μετά την κατάργηση του Τμήματος, οι αρμοδιότητες αστυνόμευσης ολόκληρης της περιοχής Λαγανά, Καλαμακίου, Αγίου Σώστη και Παντοκράτορα, θα μεταφέρονταν στις Υπηρεσίες Έδρας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, στην πόλη. Το ίδιο ισχύει και για τις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Αρτεμισίων που υπάγονταν στο Τμήμα Λαγανά, με εξαίρεση τα ορεινά χωριά των Μαριών, του Αγίου Λέοντα, της Λούχας, του Κοιλωμένου και του Γυρίου που πλέον υπάγονται στο Αστυνομικό Τμήμα Αλυκών.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

ermisnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis